Miért van karácsonykor ez az ajándékozási kényszer?
Hogy a tesco részvényesei új kocsit vehessenek januárban, azért.
Rá fogok szokni, hogy elutazok ilyenkor a bánatba.
Családon belül rendben van, de múltkor mikor barátnőimmel beszélgettünk erről, kiderült, hogy többen is úgy tervezik, hogy idén karácsonykor megajándékozzuk egymást.
Én jobban örülnék annak, hogyha úgy viselkednének, mintha igazi barátnők lennének, akik nem sajnálják tőlem a sikereimet, és nem próbálják elvenni az élettől is a kedvemet.
Majd mikor átadjuk az ajándékot, aznap módfelett kedvesek leszünk, örülni fogunk egymásnak, és egy napra teljesül a kívánságom... Aztán a varázs tart ameddig tart.
14L
Bari Zoltán válasza:
Barátaim! Erről a dologról lehetne regélni egy csomó dolgot, ami fontos az egészben: a szeretet. Nem fontos pont ezt az emberi szokást tárgyakban kifejezni, ami a lényeg: hogy együtt legyen a család, és boldogságban teljenek el ezek a napok, nem a hétköznapi szürkeségben! Még azt is merem vallani, hogy még az enni való sem fontos, csak a család, a szeretet, és hogy jól érezd magad ezeken a napokon, és ha valahol kényszer az ajándékozás, hát a szeretetet is lehet ajándékozni! Ha ezt komolyan gondolod, és nem fél vállról gondolod, csak mondani kell, de sűrűn, és hidd el nekem többre mész vele, mint egy méregdrága ajándékkal, mert ha valakinek őszinte szeretetet adsz, duplája jön vissza, és máris jobb a napod, ha érzed hogy szeretnek!
Az én véleményem az, hogy csak azért, mert egyesek nem szeretik az ajándékokat, még nem kéne így hozzáállni a dolgokhoz. Van olyan ember, akinek ez a legfontosabb, ettől érzi úgy, hogy szeretik. Van olyan, akinek a beszélgetés jelent sokat, van, akinek az érintés (ölelés, puszi, akármi), és többek között vannak olyanok, akik imádnak kapni - és persze kapni is, nameg kapni. Van mégegy csoport, amit kiemelnék külön, azok, akik adni szeretnek. A Karácsony csak egy újabb alkalom arra, hogy kiélhessék eme vágyukat az emberek. Ne ítéljétek el az egész társadalmat, amiért csak egy napra képesek kedvesek lenni egymással. Ha képmutatás is, nem hiszem, hogy túl sokan érzik rosszul magukat ezen a napon (azok közül természetesen, akiknek van valakijük). Arra itt vagyok én, hogy elítéljem az embereket, hogy csak ilyenkor próbálnak normálisak lenni. Utálom a képmutatást, meg a kamuörömöt, de arra jöttem rá, hogy ez szükséges. Egyre gyorsul minden, nincs idő semmire az égvilágon a zsúfolt hétköznapokon, lassan már a hétvégék sem nyújtanak menedéket. Kell a Karácsony. Én imádok adni, és mások öröméért képes vagyok megjátszani, hogy örülök mindennek. Régen én sem láttam értelmét, de sok-sok ember csak ilyenkor találkozhat...
Ha nem bírod, gondolj bele, hogy aki csak az ünnepeket bírja, 300-nál több napot kell átszenvednie veled ellentétben, akinek csak 20-30 ünnepnapot...
Szerintem ez az ünnep egy kifejezetten okos marketingfogás, de úgy érzem, hogy szükség van rá. Nameg nem kell a téli szünet, skacok? :P ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!