Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért nem díszítitek fel a...

Miért nem díszítitek fel a házat karácsonyra?

Figyelt kérdés

Összeszedtem a gyerekek, hogy sétáljak velük egy jót a karácsonyi hangulatban, erre alig találtunk kivilágított házat. :(

Szomszédban pár szép, de a jellemző nincs egyáltalán, vagy csak egy fénykábel földobva igénytelenül. :( Olyan lehangoló.

2010. nov. 29. 22:10
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
55%
Mióta kötelességünk a ti gyerekeid szórakoztatni? Nekem nem tetszik, miért csináljak olyat a házammal ami nekem nem tetszik? Szerintem ronda. Nem vagy te egy kicsit naiv és tolakodó? Arról már nem is beszélve hogy akinek nincs erre pénze azért majd kifizeted?
2010. nov. 29. 22:43
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
A karácsonyfa szokását is csak a 19. században vettük át az osztrákoktól, most meg már természetesnek érezzük. Ugyanez lesz az újonnan átvett szokások sorsa is.
2010. nov. 29. 22:45
 23/36 Kriszti83 ***** válasza:
96%
Válság van. Növeljük a villányszámlát csupa csillogó dísszel? Nekünk még az ajtódíszünket és a lábtörlőt is ellopták a bérházból :(
2010. nov. 29. 22:49
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok a rosszindulatú, támadó hsz itt is. :-(

Senkinek nem kötelessége más gyerekei miatt feldíszíteni, de a kérdező nem ezt kérdezte, hanem az okokat, h ki miért nem díszíti- aki nem díszíti.

Amúgy én nem díszítem fel, mert az úttól elég messze van a ház, nem is látni az utcáról. A másik, hogy egyedül magamnak nem díszítem...

2010. nov. 29. 23:41
 25/36 Phoney ***** válasza:
69%
Talán mert csak az üzletláncok f***sága, hogy a "karácsony" már november közepén elkezdődik.
2010. nov. 30. 00:51
 26/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolod, hogy túl korán akarsz karácsonyozni? Még legalább két hét, mire a többség rászánja magát, hogy előkapja a szekrényből a porosodó égőket a karácsonyfadíszek mögül. Csak, mert a boltokban már októbertől karácsonyoznak, meg, mert a főtereken kinyitott a karácsonyi vásár, hogy az emberek háromszor annyit hagyjanak ott ugynaazért a kacatért, nem kell az embereknek is átvenni ezt az idióta szokást. Még csak advent első hetében járunk, annak is az elején. Vidd őket mozizni két hét múlva, akkor már lesz mit nézni.
2010. nov. 30. 02:12
 27/36 Srapnel ***** válasza:
Egy 6 lépcsőházas, 10 emeletes panelban lakom. Van még itt vagy 15 ilyen ház. Annyi ledes izzósort összesen nem gyártanak, ami ide kellene. :)
2010. nov. 30. 07:59
 28/36 anonim ***** válasza:

"erre alig találtunk kivilágított házat. :( "

Hát nálunk nem is találnál, mert mi nem szeretjük az égőket, de ha kicsit közelebb jössz az ablakhoz, akkor látod, hogy kicsi hóembert és ilyen giccses szobrokat - amiket évekkel korábban ajándékba kaptam - tettem az ablakba. Esetleg az ablak alatti réseken átszivárog a fahéj és szegfűszeg illat, amit esténként párologtatok, de ha belépsz a kapun, akkor látod az ajtóra helyezett téli koszorút, és ha belépsz az ajtón, láthatod az előszoba tükör előtt az adventi koszorút.

Engem a frász kerülget a karácsonyi égőkkel kivilágított házaktól, és a falon csüngő télapótól.

Különben is, még Mikulás sem volt, dekorálni, csak aztán szoktunk, ezért ne is gyere előtte, mert semmit nem találsz.

2010. nov. 30. 08:01
 29/36 anonim ***** válasza:
89%
Mégcsak november van. Nálam nemszokás már ünnep előtt egy hónappal hangulatba lendülni és feldíszíteni a házat. Na meg amúgy is csak belül szoktuk, mert szegények vagyunk, és nekünk az a kevés áram is sokat jelent pénzben...
2010. nov. 30. 10:00
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
Nálam sajnos nem látszana, 4-en lakunk, előttünk, mögöttünk magas házak. De anyuméknak van (illetve majd még lesz) a korlátra rácsavarva műfenyő azon izzósor és fölötte a két nagy ablakon egy egy fenyő alakú világító dísz, abszolút ízléses messziről. Tényleg érdekes, hogy advent első vasárnapja novemberre esett, így még csak az adventi koszorú van kint és az ajtódíszítés van megcsinálva, de jól nézne ki az erkély ha műfenyővel körbetekerném a korlátot, hátha jobban jönnének a madarak az etetőbe. Imádom a karácsonyt és szeretem feldíszíteni a lakást, de csak belülről, mert kívülről senki sem látná. Nálunk a belvárosban már felkapcsolták a fényeket és sült gesztenyét is árulnak, a belvárosba vidd a gyerekeidet, ott már minden fel van díszítve.
2010. nov. 30. 12:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!