Miért nem díszítitek fel a házat karácsonyra?
Figyelt kérdés
Összeszedtem a gyerekek, hogy sétáljak velük egy jót a karácsonyi hangulatban, erre alig találtunk kivilágított házat. :(
Szomszédban pár szép, de a jellemző nincs egyáltalán, vagy csak egy fénykábel földobva igénytelenül. :( Olyan lehangoló.
2010. nov. 29. 22:10
11/36 anonim válasza:
Mert maga a ház külsejének feldíszítése is olyan hülye import szokás, mint a Halloween, a Valentin nap, és a többi giccs.
12/36 anonim válasza:
A LED-es tényleg biztonságos, csak éppen manapság sokaknak nincs arra pénze, hogy vegyenek húsz-harmin méter LED-es izzósort, amikor sokaknak a karácsonyi vacsora is fájdalmas élmény...
13/36 anonim válasza:
22:21 vagyok. Nekünk a fáról még sosem lopták le az égősort, igaz, nekünk sem sikerült leszednünk, amióta két évvel ezelőtt feltekergettük, úgy összegabalyodott az ágakon. Ott van télen-nyáron. :)
14/36 A kérdező kommentje:
Akkor úgy látszik, hogy van ahol divat, máshol nem, néhány helyen meg a pénz az ok. :(
2010. nov. 29. 22:25
15/36 anonim válasza:
Mert nem akarok kiesni a negyedikről.
16/36 anonim válasza:
Nekem inkább az tűnt fel, hogy sokan rém ízléstelenül képesek kidekorálni a házukat. Az elegáns égősorokat én is imádom, de az erkélyre mászó embernagyságú, felfújható Mikulásoktól és társaitól hülyét kapok.:)
17/36 A kérdező kommentje:
Na igen, ha át megy giccsbe, meg villogó, stroboszkóp szerű diszkófénybe, az már nem szép. :D
2010. nov. 29. 22:30
18/36 anonim válasza:
Pénzt sem költenék rá,de nem is szeretem a nem magyar,importból átvett szokásokat.
Bőven elég az ajtón egy dísz,az asztalon az adventi koszorú.
Ez régi magyar szokás,és a karácsonyra készülődést nem a csicsás díszítés jelenti.
19/36 anonim válasza:
miért lenne giccs ?
teljesen jó, szép látvány ...
20/36 anonim válasza:
"Pénzt sem költenék rá,de nem is szeretem a nem magyar,importból átvett szokásokat."
A karácsony és a húsvét sem magyar szokás, azokat is Európából importáltuk jóval a honfoglalás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!