Hazudnál esküdve a bíróságon ha az igazsággal magadat nagyobb bajba sodornád?
Figyelt kérdés
ha nem derülne ki utólag hogy mégse úgy volt2010. nov. 24. 15:17
2/5 anonim válasza:
Senki sem köteles önmagára, vagy családtagjára terhelő vallomást tenni.
3/5 anonim válasza:
Hát én nagyon lelkiismeretes vok... tom h nem jó :/ Ha ilyen helyzetbe kerülnék inkább élnék a hallgatás jogával és nem mondanék semmit :P
17/F
4/5 anonim válasza:
ha biztos vagyok magamba, és tudom, hogy senki nem buktathat le, akkor igen.
5/5 anonim válasza:
Sooooooook tárgyalást végigültem. Inkább hallgass... Nagyon sokan gondolják, hogy áhh, teljesen jó, lehetetlen lebukni. Aztán ugye a bírók rutinosabbak a témában, meg igazságügyis szakértők és társaik, aztán megy a szankció hamis tanúzásért.
De ahogy írták, magadat nem vagy köteles bevádolni. Bár a beismerő vallomással megspórolod a hosszas eljárást és még büntetést is sokkal kedvezőbbet kapsz, leglaábbis ha lemondasz a tárgyalásról pl.
Szóval én részemről hallgatok. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!