Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért kell udvariasan bánnunk...

Miért kell udvariasan bánnunk a nőkkel?

Figyelt kérdés
Tudja valaki,miért van ez?Mit tettek a nők az asztalra,hogy ez jár neiki? Az idősekkel udvariasnak kell lenni,mert ők már sok mindent megéltek,tapasztaltabbak,na de a csajok. Nincs bajom a nő iránti illemmel,csupán nem értem.
2010. nov. 22. 15:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként normális lány értékeli, csak vannak határok, mert van amit nem várunk el, és van amikor már én érzem magamat rosszul, mert túlságosan is udvarias valaki. Soha nem vártam el, hogy kezet csókoljanak nekem, de a kezemet nem ránthatom el, és kínos, mert ez a mai korban nem szokás, csak bizonyos helyeken és körökben, ill. ha a párom teszi, de idegen ne tegye.

Viszont az jól esik és kedves dolog, ha sok csomagom van, és előreengednek, vagy kinyitják az ajtót. Vagy például nem szeretem, ha valaki ki akar fizetni valamit nekem (üdítő, süti), csak mert baráti társaságban vagyunk és vannak fiúk is, bár kedves, de olyan kellemetlen is, mintha elvárnám, mintha azt hinnék ők, hogy én elvárom, és ált. nem is hagyom, mert úgy érzem utána, hogy tartozok, és ebből néha kis "vita" kerekedik ki, és az a baj, hogy utána én vagyok a fura csaj, mert nem akarom kihasználni őket?

Sosem vártam el azt sem, hogy átadják a helyet a buszon, mert még bírok állni, de attól meg ki vagyok akadva, amikor a hasonló korú fiatal srácok ott mondják, hogy "tolakodjatok, mert nem lesz hely és végig állnuk kell és hisztiznek"..

2010. nov. 22. 15:50
 12/19 A kérdező kommentje:
Biztos vannak ilyen lányok is. Csak nagyon kevés és főként külföldön:(
2010. nov. 22. 15:55
 13/19 anonim ***** válasza:
94%
mindenkivel udvariasan kell viselkedni, ameddig az ellenkezőjét nem érdemli ki. A nőkkel pedig különösen, mivel a férfiak semmik lennének nélkülünk, ezt azok tudják is, akik udvariasan bánnak velünk, lehet erősek vagytok, de ránk vagytok utalva, az udvariasság pedig a tisztelet jele. De elgondolkodtam, hogy talán kéne gy ilyen tantárgy a suliba, mert úgy látom pár embernek ez nem világos.
2010. nov. 22. 15:59
 14/19 anonim ***** válasza:
94%

Hát tudod ez elég összetett dolog.Nem csak az udvariasság.Nagyon sok férfi gondolja azt, hogy neki mindenhez joga van mert férfi, neki minden jár.De ő cserébe nem ad semmit.Szerintük nekünk nőknek annyi a jogunk, hogy főzzünk, mossunk rájuk, takarítsunk,intézzünk el mindent, ők szépen haza érnek munkából beesnek a TV elé és kész.Ja meg ha sexelni akarnak álljunk készen mindig.

Na jó nem minden férfi ilyen, de van egy pár.Hányingerem van tőlük.

2010. nov. 22. 16:00
 15/19 A kérdező kommentje:
Persze,van ilyen pasi. De van rendes is. Én is ilyen voltam régebben,de valami miatt leszoktam róla.
2010. nov. 22. 16:04
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért vannak értelmes lányok Mo-on is. Talán az a baj, hogy a nők nem köszönik meg, hogy előreengeded őket? Nem emlékszem olyanra a viselkedéskultúra tárgyat illetően, hogy meg kellene köszönni (bár már nagyon rég volt, mikor tanultam). Ez még nem jelenti, hogy nem értékeljük - bár nekem van egy fura szokásom, hogy megköszönöm... ami akkor rendben is van, ha kinyitják nekem az ajtót, de ha "csak" előreengednek, akkor talán nem kellene.. vagy nem is tudom, talán elvárnátok?
2010. nov. 22. 16:08
 17/19 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell.én alapvetően mindenkinek egyformán megadom a tiszteletet,idősnek is nőnek is,de különösebben nem udvariaskodok senkivel.ha egy nő nem bír el egy nehéz tárgyat akkor segítek neki,vagy ha látok egy botos öreget a buszon akkor átadom a helyem.
2010. nov. 22. 19:55
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem csak a nőknek és időseknek "jár" az udvariasság. Mindenkivel szemben általában udvariasak vagyunk. Alapvetően belőlünk fakad az udvariasság mértéke, hogy milyenek vagyunk. Az önző ember nem udvarias, a kamaszkorúaknál ez változó és később alakul ki. Magatartásunkat nagyban befolyásolja, hogy kivel, kikkel állunk szemben,milyen az ő magatartásuk és ezt mi hogyan toleráljuk. Az udvariasság és tisztelet leginkább az embernek szól és nem a kornak és nemnek. Természetesen az érdekekről most nincs szó, ami teljesen ki tud vetkőztetni önmagunkból.
2010. nov. 22. 23:27
 19/19 anonim ***** válasza:
Mindenkivel udvariasan kell(ene?) viselkedni, de egyébként én azon a véleményen vagyok, hogy a nőkkel egyenjogúan kéne bánni.
2010. nov. 23. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!