Tényleg igaz, hogy a bajorok utálják a poroszokat? Miért?
A dél-németek keresztények, és az osztrákhoz hasonló dialektust beszélnek. Kvázi egy teljesen másik kultúrkör.
Nem vagyok történelmi szakértő, de a konfliktusnak történelmi okai vannak. Bajorország 19sz.ig _önnálló királyság_ volt. Szemben a sok pici hercegséggel, választófejedelemséggel. Egészen addig amíg II. Ludwig aztán elverte a nép pénzét kastélyokra, amiért a nép végül a starnbergi tóba folytotta, ma meg istenítik, meg a turizsmus fő bevételei. Emiatt nem marad pénz ütőképes hadseregre, és porosz-habsburg háborúkban választaniuk kellett kihez csatlakoznak. Először a habsburgokhoz csatlakoztak, de mivel veszítettek, átálltak a poroszokhoz. És ekkoriban kezdett csak körvonalazódni a mai németország, ami nincs olyan rég óta, azért még emlékeznek az emberek...
A történet érdekessége még, hogy erősebb Porosz fenyegetés miatt sokat segített Magyarországnak kivívni a Kiegyezést, ami Mo. legsikeresebb/leggazdagabb gyarapodását okozta
jaj de hülye vagyok, természetesen azt akartam írni, hogy a déliek katolikusok. Az északiak meg inkább protestánsak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!