Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tényleg igaz, hogy a bajorok...

Tényleg igaz, hogy a bajorok utálják a poroszokat? Miért?

Figyelt kérdés
2010. nov. 11. 20:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Kölcsönösen vannak viccek a porosz és bajor sztereotípiákról, de szerintem a többségnek nincs baja a másik oldallal. Ez egyszerűen olyan, mint hogy a "rendőrök hülyék", amiről tudjuk, hogy nem igaz, de akkor is mennek a viccek róluk.
2010. nov. 16. 19:08
 2/5 anonim ***** válasza:
Még az előző vagyok. A bajorok hasonlóak a poroszok számára, mint a székely sztereotípia a magyarok számára.
2010. nov. 16. 19:14
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi!
2010. nov. 19. 07:27
 4/5 anonim válasza:

A dél-németek keresztények, és az osztrákhoz hasonló dialektust beszélnek. Kvázi egy teljesen másik kultúrkör.

Nem vagyok történelmi szakértő, de a konfliktusnak történelmi okai vannak. Bajorország 19sz.ig _önnálló királyság_ volt. Szemben a sok pici hercegséggel, választófejedelemséggel. Egészen addig amíg II. Ludwig aztán elverte a nép pénzét kastélyokra, amiért a nép végül a starnbergi tóba folytotta, ma meg istenítik, meg a turizsmus fő bevételei. Emiatt nem marad pénz ütőképes hadseregre, és porosz-habsburg háborúkban választaniuk kellett kihez csatlakoznak. Először a habsburgokhoz csatlakoztak, de mivel veszítettek, átálltak a poroszokhoz. És ekkoriban kezdett csak körvonalazódni a mai németország, ami nincs olyan rég óta, azért még emlékeznek az emberek...

A történet érdekessége még, hogy erősebb Porosz fenyegetés miatt sokat segített Magyarországnak kivívni a Kiegyezést, ami Mo. legsikeresebb/leggazdagabb gyarapodását okozta

2011. febr. 15. 17:09
 5/5 anonim válasza:

jaj de hülye vagyok, természetesen azt akartam írni, hogy a déliek katolikusok. Az északiak meg inkább protestánsak.

[link]

2011. febr. 16. 14:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!