Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tegezés-magázásnál a "nem",...

Tegezés-magázásnál a "nem", vagy a "kor" élvez elsőbbséget?

Figyelt kérdés
Pl. 40 éves nő felajánlhatja egy közel 70 éves férfinak, vagy ebben az esetben a férfinak illendő kezdeményezni a tegezést?

ma 15:09
 1/10 anonim válasza:
100%

Ha nem kislányról van szó akkor mindig a nő az aki felajánlhatja a tegeződést. Ha a nő 40 és a férfi 70 éves akkor is a nő az aki felajánlja. Viszont ha ilyen nagy az eltérés akkor sokszor van, hogy az idősebb férfi az aki felhozza a tegeződést. De ettől még a nőnek kell.

Én legalábbis így tanultam még.

ma 15:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én annak idején - jó rég - úgy tanultam, ha egy férfi idősebb, mint a nő apja, vagy idősebb lánya van, elvárhatja, hogy a nő előre köszönjön. Ez alkalmazható szerintem a tegezés felajánlására is.

Hogy bonyolultabb legyen: a lányom egyik barátnője fiatalabb mint a lányom, de az apja idősebb mint én.

ma 16:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A kor akkor számít, ha egyébként "egyenrangú" lenne a két fél, gyakorlatilag mindig a nő az, aki kezdeményezheti, de ilyen nagy különbség esetén valamennyire belejátszik az is, hogy az adott férfi akár az apja is lehetne.

De igazán nem hinném, hogy ma ezt ennyire mereven kellene nézni, normális emberek esetében nem foglalkoznék ezzel.

ma 16:20
 4/10 A kérdező kommentje:

Olyan szituáció állt fel: a férjemmel letegeződött ez az idős férfi(kollégák), amikor felajánlotta a férjemnek, én is ott voltam.

Nekem nem mondta.

Ebben a helyzetben nekem kellett volna felajánlanom?

ma 16:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, téged nem ismer annyira, és nem akart tolakodó lenni. Nyugodtan fel lehet legközelebb neki ajánlani, de nem feltétlen kell nagyon formálisan
ma 16:57
 6/10 anonim ***** válasza:
29%
Ha a férjeddel tegeződik, akkor szerintem automatikusan veled is kellene. Ha valakivel tegeződöm, akkor a párjával is. Főleg ha házaspár.
ma 19:00
 7/10 A kérdező kommentje:

6:pedig évek óta magázódunk, és tudod mi a vicc?

Egyikünk sem ajánlotta fel eddig.

Én rá várok, ő meg lehet rám.

Kezicsókolomozik mindig.

ma 19:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Valószínü, mindketten a másikra vártok. Esetleg részedröl egy "szerintem egyszerübb lenne tegezödni" megjegyzés megszüntetné a problémát.
ma 19:11
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

#6 Ez csak részben van így. Ha férfiként tegeződöm egy asszonnyal, illik tegeződnöm az urával is. De ha egy másik férfival tegeződöm, nem föltétlen kell tegeződnöm a feleségével is.

Ugyanígy, ha egy asszony tegeződik egy emberrel, illik tegeződnie a feleségével is, de ha egy másik nővel tegeződik, nem föltétlen kell tegeződnie a másik nő urával.

ma 19:56
 10/10 A kérdező kommentje:
3: a nem "egyenrangúra" írnál példát?
ma 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!