Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Csak én nem értem, hogy a...

Csak én nem értem, hogy a Reszkessetek betörőket miért nézik mindig?

Figyelt kérdés

Azt értem hogy szokás/hagyomány vagy valami, de miért?

Én nem szoktám nézni de nem értem miért jó ha ugyan azt a filmet megnézzük minden évben.

Egy idő után nem unalmas amikor már a legapróbb dolgot is fejből tudod?

dec. 29. 10:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%
#10, akkor még bőven be sem indul, de azért "szemetek szemete" 😂😂
dec. 29. 16:20
 12/17 A kérdező kommentje:

#5 Ezt kérdem, hogy miért hagyomány. Nem látom értelmét annak, hogy mindig megnézzünk.

Persze ha valaki először nézi az nem baj.

És köszönöm a válaszokat.

dec. 29. 16:34
 13/17 anonim ***** válasza:
39%
Ez nem hagyomány, hanem az agymosás hatása. Leírtam a #4-esben, de le lettem pontozva. Pedig tényleg ez a pszichológia mögötte. A Barátok Köztöt is csak azért nézték az emberek, mert annyira nyomatták főműsoridőben, hogy az ember agya végül hozzászokott, hogy a konyhai mosogatás közben az ment háttérzajként és már reflexből rákapcsolt. Ez persze jó a TV csatornának, mert busás pénzt nyer vele. Semmi másról nem szólnak ezek az ismétlések.
dec. 29. 17:12
 14/17 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
31%
A Reszkessetek betörők egy nagyon korrekt film, évi egyszer simán meg lehet nézni és élvezni az apró részleteket, meg a kivitelezés tökéletességét.
dec. 29. 18:47
 15/17 anonim ***** válasza:
76%

@9 Dehogynem reszket! Nézd csak:

https://www.youtube.com/watch?v=vcDefCSz5Bg

dec. 29. 21:47
 16/17 anonim válasza:
76%

Manapság már kihalófélben van annak az élvezete, hogy egynél többször megnézz egy filmet, de amikor én voltam gyerek/tini, akkor az ilyesmi rendszeres volt.

Amikor nem volt még netflix a kétszázmillió filmjével, akkor jóformán csak a tévét tudtad nézni (esetleg vásároltál/kölcsönöztél néha valami dvd-t), ott meg rendszeresek voltak az ismétlések. Még örültél is neki, mert ha csak pár csatornád van, es nincs sok választási lehetőséged, akkor jobb megnézni egy olyan film ismétlését amit tuti szeretsz, mint ottragadni egy új filmmel, ami nem jön be.

Ez a jelenség keveredett a felfokozott ünnepi hangulattal sokakban, aztán megszületett egy új ünnepi tradíció egy csomó háztartásban: a reszkessetek betörők nézése.

Manapság ennek a kultúrája kezd kikopni, de ettől függetlenül még mindig általános, hogy az emberek képesek élvezni egy dolgot többször is. Pl ott van a karácsonyi zenekínálat is ami szintén évről évre nagyrészt ugyanaz.

dec. 31. 16:04
 17/17 anonim ***** válasza:
25%

Hát nem tudom, én már ötvenes vagyok, de soha nem volt szokásom sokszor megnézni filmeket, és ismerőseimnek se. Még a videókorszakban se. Csak azért voltak filmek kazettára felvéve, hogy legyen cserealapom, de soha nem néztem meg kétszer ugyanazt rövid időn belül.

Persze, ha valamit már régen láttam, és a részletekre már nem emlékszem, akkor jobb filmeket néha megnézek ma is, mert félig-meddig újnak számítanak megint...

A Reszkessetek betörők is aránylag élvezhető többször, de nyilván nem minden évben. Viszont van 6 rész, tehát ugyanarra a részre elég ritkán kerül sor ismét. Az 5. részt pl. még soha nem láttam...

jan. 1. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!