Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tegeződést nekem kellene...

Tegeződést nekem kellene felajánlani?

Figyelt kérdés

Ú helyre költöztünk és a szomszédunk egy 50+os férfi aki banki szektorban dolgozik vezetőként.

Én 29 éves nő vagyok.

Amikor a szüleimmel találkozik anyukámnak jó napottal köszön apukámmal tegezik egymást(ők nagyjából egy korosztály) nekem néha jó reggelt/napot/estét néha sziát mond.

Úgy tudom a nőnek kell kezdeményezni a tegeződést,de olvastam itt hogy ha idősebb jóval a férfi akkor már kellemetlen meg a magasabb beosztás miatt elbizonytalanodtam. (Nem egy helyen dolgozunk)

Ilyenkor most nekem kell felajánlanom? Ugye ő már párszor magától letegezett,de nem állapodtunk meg semmiben. Ha legközelebb köszön,hogy jó estét akkor mondhatom,hogy tegeződjünk nyugodtan vagy azt akkor illene ha pl. beszélgetünk?

Csak köszönő viszonyban vagyunk. Mondjuk ha úgy alakul szívesen beszélgetek vele,mert szimpatikus csak bunkó se szeretnék lenni.

dec. 6. 08:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A nem sokkal idősebb férfinak.

De nem a szülei korosztályába tartozónak. Ilyen esetben már a kor üti a nem szerinti felajánlást.

dec. 10. 10:49
 12/15 anonim ***** válasza:
33%

11-es hülyeséget ír. Bár ma fiatalabbnak néznek ki a nők, egy harminc körüli nő már kétségtelenül felnőtt. Egy hetvenéves sem tegezheti le.

Kalocsa Róza illemtankönyve szerint 25 éves kor felett egy hajadonnak nincs szüksége gardedámra sem. Úgy látszik, akkor ez volt a vénlányság határa. :)

A kor akkor írja felül a fentieket, ha rokonokról van szó, vagy az idős férfi már évtizedek óta a család ismerőse.

Én már elmúltam 50, de egy tizenévest sem tegezek le. De ha a szülőkkel tegeződöm, akkor a gyerekekkel is kölcsönösen.

Ha anyukáddal nem tegeződött össze, akkor szerintem főleg nem kellene téged tegeznie még véletlenül sem, ebben ő hibázott.

Szóval, ha neked komfortosabb, ajánlhatod neki a tegezést, valószínűleg erre vár. Viszont lehet, hogy ezután anyukád kényszernek érezné, hogy ő is tegeződjön vele, holott nem szeretné.

dec. 10. 19:26
 13/15 anonim ***** válasza:

A #11 nem írt olyat, hogy az idősebb férfi letegezheti a fiatalabb felnőtt nőt. Meg kéne próbálni értelmezni a leírtakat.

dec. 11. 05:02
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Hurrá, 13-as megtalálta a cső végén a lyukat.

Akkor a harmadik mondatot cseréld le erre: "Egy hetvenéves férfi sem ajánlhatja fel neki a tegeződést."

dec. 11. 10:43
 15/15 anonim ***** válasza:
A tegeződésről: nem szeretem, hogy a webáruházak ügyintézői letegeznek. Hogy jönnek ahhoz? Nem haverok vagyunk, hanem üzleti kapcsolatban állunk.
dec. 24. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!