Tényleg van olyan etikai szabály, hogy boltban amikor új kasszát nyitnak, akkor előre kell engedni azokat, akik a másik kasszánál előrébb voltak?
Ma az történt, hogy kb 8an álltak előttem sorban, en voltam az utolsó. amikor új kasszát nyitottak, àtmentem a másik kasszához még egy valaki elem került, egy ásványvíz meg egy 2 zsemlét vettem, már fel is pakoltam a szalagra, amikor hirtelen elém jött egy középkorú nő kb velem egy korú, és indulatos kioktató hangnemben hátratolta azt a 2 dolgot amit vettem, es az őveit kirakta joval több dolgot,arra hivatkozva, hogy a másik sorban ő előttem àllt ezért ez az ő "helye". Rahagytam, de ő még ezután se hagyta abba a témát továbbra is nagy kioktatasr tartott, hogy nem részesültek nevelésbe még ilyenek. Igazából egyáltalán nem akartam tolakodni, én azt vettem észre, ha új kasszát nyitnak akkor aki atmegy atmegy és akkor ott abban a sorrendben ahogy ott áttétek az emberek. Megfordìtott esetben is volt már ilyen, hogy új kasszát nyitottak és egy mögöttem álló előbb atert, de engem sem engedtek ezért előre. Egyébként egyáltalán nem vagyok tolakodos, pl a múlt héten hasonló volt akkor is a sor végén álltam és akkor is új kasszát nyitottak és egy másik közepkirú hölggyel kb egy időben értem az új kasszához, ő legyintett, hogy menjek előre ekkor jött egy idősebb hölgy mikor elkezdtem volna pakolni a szalagra,de a korára való tekintettel, a másik hölgy egyetertesevel előre engedtem. De nyilván ha már felpakoltak volna a szalagra akkor ott se funkcionált volna az " udvariasság". Szóval nem értem mi volt ma a nőnek a baja, mert egyrészt nekem kevesebb arum is volt, másrészt én arról nem tehetek, hogy ő nem ment át előbb a másik kasszától, harmadrészt még egy ú pénztartólkivitelezhetetlen ellenőrizni, hogy a másik kasszánál ki hol állt pláne ha több kassza is van. Akkor ha az ember mibde kit előre engedné aki előtte volt, akkor meg nem is érdemes átmenni másik pénztár.
Ps; ha esetleg a hölgy azt mondja, hogy siet előre szeretne menni persze előre engedtem volna, de a stílussal volt a bajom. De még ìgyis ráhagytan a dolgot
Nincs ilyen szabály. Ez egy tahó luvnya volt. Én oda nem engedtem volna.
Nem igaz, hogy egyesek mit nem képzelnek magukról. Velem olyan volt egyszer, hogy végeztem a vásárolandó dolgok kosárba rakásánál, és a pénztárakhoz érve láttam, hogy éppen nyitnak egy újat, a többinél hosszú sor áll. Megyek oda a frissen nyitó pénztárhoz elsőnek. Erre a mellette lévő pénztárnál álló sorból valaki elkezd panpogni, hogy előbb talán meg kéne várnom, amíg onnét átáll, aki akar, és a sor végére beállni, mert az úgy fair. Értitek, még sehova nem álltam be, frissen érkeztem a pénztárakhoz, de várjam meg, amíg sor képződik az újnál. Nagy ívben tettem rá. Rosszabb hangulatban szét is osztanám az illetőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!