Pontos vagy, előbb érkezel vagy inkább késni szoktál időpontokról?
Az esetek többségében mikor érkezel a helyszínre az elvárt időponthoz képest?
Korábban?
Későbben?
Vagy másodpercre pontosan? (Utóbbi esetben csak az számít, ha tényleg akkor érsz oda, nem pedig a környéken elütöd valamivel az időt. Tehát ha 22 perccel előtte érsz oda és az utcán szobrozol az adott időpontig, akkor az nem a másodpercre pontos, hanem a 20-30 perccel előbb érkezős kategória.)
Attól függ.
Hivatalos helyekre (doki időpont, állásinterjú stb.) mindig időben érkezem, inkább kicsit korábban, de a baráti találkozóknál is igyekszem pontos lenni.
Viszont egyes barátaim sajnos annyira lazán veszik az időpontokat, hogy meguntam a szobrozást az évek folyamán, így aki már egyszer 5 percnél többet hagyott várakozni normális indok nélkül, annál már én sem veszem annyira komolyan a pontosságot (bár bevallom, hogy nem esik jól késni akkor sem, ha várható, hogy a másik fél sem lesz ott időben, mert hátha éppen most... de már szokatom magam lassan 🙃).
Nálam ez esettől függ.
Ha fontos találkozóról, orvosi időpontról, állásinterjúról, kurzusról van szó, min. 10-15 perccel előbb igyekszem odaérni, néha még előbb sikerül (akkor sétálgatok a környéken).
Munkaügyi meetingekre pont időben megyek, max. 1-2 perc csúszás, ha más meetingem van előtte, de jelzem másoknak.
Randira pont időben megyek. Színházba is ált. épp időben szoktam érkezni (bár ott azért, mert melóból alig tudok elszabadulni időben legtöbbször :D). Koncertre időben megyek, kiv. ha arénás vagy szabadtéri típus, akkor előbb megyek vmivel, mert szeretem elkerülni a tömeget.
Ha vendégségbe megyek, akkor időre érkezés és 10 perc késés között. Előbb sztem ilyenkor illetlenség is megérkezni.
Munkahelyi munka után iszogatásra min. 15 perc késéssel, mert mindenki késős nálunk, és simán így is gyakran én vagyok az első :D.
A pontosság a királyok udvariassága. Sem korábban, sem késve nem illik érkezni sehová (ha konkrét időpont van).
Nyilván más a helyzet komoly, hivatalos, fontos találkozónál (azon belül is vagy idegenként vagy régi ismerősként) - ilyenkor hajszálpontosnak illik lenni. Lazább társaságba, haverokhoz, hozzávetőlegesen megadott kezdési idő esetén nyugodtan lehet kicsit késni...
De korábban menni minden esetben nagyon illetlen, zavarba hozhatod a vendéglátót (kivéve a szoros barátot, akinek segíthetsz a készülődésben).
Mindez nagyobb rendezvényekre, műsorra, előadásra nem vonatkozik (ott azért kell korábban menni, hogy a megadott időre már a helyeden légy).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!