Melyik kultúrában nevelik a legridegebben a gyerekeiket, a brit, kínai vagy japán kultúrában?
Nincs sok hasonló az említett kultúrákban és egyikben sem az érzelmek elnyomása a főszempont. Kínában esetleg, de ott is esélyesebben csak a katonai tartományokban törekednek erre.
Vannak angol és japán barátaim egyaránt, ugyanolyan érzelmesek és szociálisak, mint az olasz vagy magyar barátaim. Nyilván a barátaikkal nyílik meg az ember, nem idegenekkel, te ezért áthatod őket "ridegebbnek", de ez közel sincs így. Az angolokkal baromi jól lehet programokat szervezni, sokféle elfoglaltságra nyitottak, míg a japánokkal olyan jót lehet lelkizni.
2
Én sem hallottam még lelkizős japánokról. Sem kínairól, sem britről. De a nagy számok törvénye alapján biztos akad néhány ezen kultúrákban is, csak messze nem a trend.
4
Igen, láttam, de ne hidd azt, hogy érzelgősek. Nem mutatnak feléjük szeretetet, határokat sem húznak, ezért viselkednek antiszociálisan. De nyilván érzelmi szinten nagyon buták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!