Rengeteg kínai él magyarországon, viszont még egy kínai temetésről se hallotam?
Náluk hagyományosan elhamvasztják a halottakat és a legtöbb esetben még ma is elszállíttatják Kínába, akik meg nem azok urnafalba tetetik.
A feltételezésed meg igencsak sértö, nem tudom eldönteni, ennyire buta, rosszindulatú vagy, vagy csak viccnek szántad - ami szintén nem pozitív ötlet.
"Rengeteg kínai él magyarországon, viszont még egy kínai temetésről se hallotam?"
Ebből a lényeg csak a "se hallottam". :) Nem hallunk mindenről és gondolom ezt nem kell részletezni.
Na meg a különféle országokból hányan is élnek Magyarországon? Szóval ugye nem csak kínaiak élnek itt, hanem németek, lengyelek, osztrákok, stb. És vajon osztrák temetésről hallottál-e. Vagy indiairól? Kb egyikről sem és ebben vannak a kínaiak is valahol a maguk létszámával.
Gondold meg, hogy egyáltalán temetésekről mennyire is van tudomásod? Még a két utcával arrébb lévő elhunytról sincs ismereted (gondolom). Akkor a kínaiakról miért lenne?
KSH adatok valamiféle mintának (2020):
1.7. Magyarországon tartózkodó külföldi állampolgárok
Románia - 22 162 fő
Szerbia - 4 989 fő
Oroszország - 5 264 fő
stb
"A magyarországi kínaiak létszáma egyes becslések szerint megközelítőleg 25 ezer fő körülire tehető. A hivatalos adatok 11-12 ezer főről tudnak."
---
Na beleolvasva a 3-as linkjébe ott is közli, hogy nem tudunk ilyenekről a legtöbbször, hogy kiket hol temetnek, kiket hamvasztanak, stb. Kérdező érdemes a cikket elolvasni.
"viszont még egy kínai temetésről se hallotam?"
Meg arról se hallottál amikor egy kínai az országba belép. :)
Egyébként meg a kínaiak nagyon dolgosak és nincs velük semmi baj. Legfeljebb annyi ami akárkikkel is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!