Aki biciklivel jár dolgozni hosszabb távon (mondjuk 10 km vagy még hosszabb úton), 'rendes' biciklis edzőruhában teker és átöltözik mielőtt munkába kezd?
kb. 18-19 km-t megyek egy irányba, ráadásul egy hegyen át, mikor beérek, zuhanyzok és átöltözök. Van benn "irodai" ruha, cipő. Kerékpáros cuccot egy vállfára teszem, hogy száradjon, mert délután abban megyek haza.
Viszont 0 fok alatt nem járok kerékpárral, fáznak az ízületeim, bármit is veszek fel.
Bizonyám.
És igen, a zuhanyozás is elengedhetetlen egy ilyen táv esetén átöltözés előtt.
Én két kilométerre jártam kerékpárral, rendes ruhában.
Direkt nem tekertem mint az őrült, hogy ne izzadjak meg.
Ennél sokkal messzebbre mondjuk 5+ kilométerre nem jártam volna kerékpárral. Ha valaki le tud zuhanyozni a munkahelyén vagy át tud öltözni az igen szerencsés lehet, szerintem a munkahelyek 99 %-a erre nincs felkészítve.
Ekkora mennyiségű meleg vízet szerintem nem is szívesen fizetnének, de a megfelelő helyiségek kialakításaára se hiszem hogy költenek mostanság a vállalkozások, munkahelyek.
Egyszer valaki azzal a példállózott hogy 20 km/ó-val ennyi meg annyi idő alatt ott van a munkahelyén. Hát jelentem, nagyon nem. Városközpontban nem lehet ilyen sebességgel kerékpározni, ahol 50-100 méterenként van egy lámpád vagy útkereszteződés, totojázó autók, kátyús út, és eleve nem országúti kerékpárral mész hanem egy 20 kilós városi kerékpárral.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!