Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Aki biciklivel jár dolgozni...

Aki biciklivel jár dolgozni hosszabb távon (mondjuk 10 km vagy még hosszabb úton), 'rendes' biciklis edzőruhában teker és átöltözik mielőtt munkába kezd?

Figyelt kérdés
Nyilván nem olyanokra gondolok, akik munkájuk során is bicikliznek, hanem pl. azokra, akik irodában vagy egyéb olyan helyen dolgoznak, ahol valamennyire formális öltözet az elvárás.

okt. 15. 10:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én farmer-pólóban szoktam, a pólót frissre cserélem amikor odaérek.
okt. 15. 11:33
 2/6 retektorta válasza:
100%
Én régen motorral jártam, többnyire rendes motoros protektoros ruhában, és igen, átöltöztem.
okt. 15. 12:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

kb. 18-19 km-t megyek egy irányba, ráadásul egy hegyen át, mikor beérek, zuhanyzok és átöltözök. Van benn "irodai" ruha, cipő. Kerékpáros cuccot egy vállfára teszem, hogy száradjon, mert délután abban megyek haza.

Viszont 0 fok alatt nem járok kerékpárral, fáznak az ízületeim, bármit is veszek fel.

okt. 15. 12:18
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én lezuhanyoztam és átöltöztem. Nagyon megizzadtam mindig.
okt. 15. 12:23
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyám.

És igen, a zuhanyozás is elengedhetetlen egy ilyen táv esetén átöltözés előtt.

okt. 15. 13:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Én két kilométerre jártam kerékpárral, rendes ruhában.

Direkt nem tekertem mint az őrült, hogy ne izzadjak meg.

Ennél sokkal messzebbre mondjuk 5+ kilométerre nem jártam volna kerékpárral. Ha valaki le tud zuhanyozni a munkahelyén vagy át tud öltözni az igen szerencsés lehet, szerintem a munkahelyek 99 %-a erre nincs felkészítve.

Ekkora mennyiségű meleg vízet szerintem nem is szívesen fizetnének, de a megfelelő helyiségek kialakításaára se hiszem hogy költenek mostanság a vállalkozások, munkahelyek.

Egyszer valaki azzal a példállózott hogy 20 km/ó-val ennyi meg annyi idő alatt ott van a munkahelyén. Hát jelentem, nagyon nem. Városközpontban nem lehet ilyen sebességgel kerékpározni, ahol 50-100 méterenként van egy lámpád vagy útkereszteződés, totojázó autók, kátyús út, és eleve nem országúti kerékpárral mész hanem egy 20 kilós városi kerékpárral.

dec. 12. 15:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!