Most béreltem ki egy lakást egy kisebb társasházban. Még nem találkoztam nagyon a szomszédaimmal. Azt nem tudom, hogy melyik a jobb? Ha keresem a társaságukat, bemutatkozás és megismerkedés céllal, mintegy udvarias és nemes gesztust téve, vagy inkább alkalmazkodjon az ember a "MAIAS kötelezően elidegenedett, közönyös, antiszociális embertípus"-i léthez és ne mutatkozzam be nekik?
Budapast déli agglomerációja, kisváros, 8-10 lakásos kis lépcsőház.
Én becsöngetnék, bemutatkoznék, elmondanám, hogy én vagyok az új lakó, a többit meg attól tenném függővé, mi a reakció erre. Amikor idejöttem, ahol lakom (kertes), volt olyan szomszéd, aki csak a teraszról kiabált le, meg olyan is, aki behívott egy üdítőre. Előbbivel köszönőviszonyba sem kerültem, utóbbi azóta is kedves barátom.
okt. 13. 13:06
2/12 anonim válasza:
Itt a legtöbben azt mondják majd, hogy nem, de szerintem célszerű lenne. Érdemes elérhetőséget is cserélni, baj esetére. (Például ha eláztatna a felső szomszéd.)
okt. 13. 14:03
3/12 anonim válasza:
Itt 2 lakás van emeletenként. A szemben lévőbe kb. 4 éve új lakók költöztek. Azóta nem voltak képesek bekopogni, hogy jó napot kívánok, vagy ilyesmi.
okt. 13. 19:19
4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. 3-mas, úgy látszik, te a közönyös maiasságra szavazó, azt választó szomszédot fogtad ki. (Szerintem ők olvasták, hogy a ma embere elidegenedő, nem barátkozik, távolságot tart, közönyös és ma már ("kedvencem" a "ma már") ilyenek az emberek, ránéztek a naptárra, látták, hogy 2024 van, azaz bőven a 21. század és a homlokukra csaptak, "akkor mi is ilyenek leszünk". Na jó, ez szarkazmus volt. Remélem megértitek a humort benne :)
okt. 13. 19:32
5/12 anonim válasza:
Hát nem tudom, de mi felénk (Budapest), manapság is bemutatkoznak az új lakók. Én be nem csöngetnék, de akivel összefutok az emeletről, annak bemutatkoznék. (ha kicsi a ház, akkor mindenkinek)
okt. 13. 21:19
6/12 anonim válasza:
Nálunk nem szokas becsöngetni. Én nem örülnék, sőt ki sem nyitnám.
Ha összefutunk, akkor ok, mutatkozzon be, ha akar. De ha nem, engem nem zavar.
okt. 13. 23:10
7/12 A kérdező kommentje:
6-os! Akkor te a felsőre szavazol?
5-ös valahogy így érzem reálisnak. Nyilván én sem akarok tolakodóan nyomulni, de azért a bemutatkozás pártján vagyok.
okt. 14. 08:13
8/12 anonim válasza:
6os vagyok. Van vidéki ingatlanom is, ott bemutatkoztam mindenkinek, akivel összefutottam. Némelyik szomszédnak ez sem elég, hanem bele akarnak szólni a dolgainkba, csak mert az előző lakóhoz bejáratosak voltak. Mások a szokások, de nem mondanám jobbnak.
Budapesten én vagyok "a régi" szomszéd, nem szoktak bemutatkozni, de őszintén, nekem elég, ha köszönnek. Akikkel jóban vagyok, akikkel a szimpátia összehoz, azokkal úgy lassanként "szelidítettük meg" egymást, néha kis csevely, de nem megyünk a dolgok elébe becsöngetésekkel. Nekem ez valahogy tökéletesen megfelel. Vidéken nekem "túl gyorsan" haladnak, sőt invazívnak élem meg.
okt. 14. 08:44
9/12 A kérdező kommentje:
6/8 ebben igazad van, tökéletesen elfogadom. Sajnos az is megeshet és naghyon nem jó, hogyha visszaélnek az ember udvariasságával. Ilyen nekünk is volt. Még nagyon kis fiatal srác voltam, szüleim vettek egy vidéki-falusi parasztházat, hogy hétvégékre kijárjunk a fővárosi lakhelyünkről. Na ott olyan "jól" sikerült a bemutatkozás, hogy a szomszédbácsi még azt is megmondta (akarta), hogy hova mit ültessünk. Elég nehéz volt leépíteni. Meg a pálinkatukmálását is. :D Úgyhogy jogos, az érvelésedet elfogadom.
okt. 14. 10:15
10/12 anonim válasza:
Nem arról van szó, hogy nem voltak képesek, hanem nem akartak zavarni.
Kérdező, aki a te szinteden lakik másik lakásban, azoknak én bemutatkoznék, a többieknek nem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!