Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Túrázáskor szokás egymásnak...

Túrázáskor szokás egymásnak köszönni?

Figyelt kérdés
okt. 12. 20:17
 1/8 anonim ***** válasza:
84%

Igen, szokás, de a kérdés inkább az, hogy a civilizációtól hány méterre kezdődik az "illik köszönni" dolog. Erre én is kíváncsi lennék. Mert ha kétszáz méterre vagy a város szélétől, ahol folyton emberbe botlasz, hülyének néznének, viszont ha húsz kilométerre vagy az erdő mélyén, és fél napja nem láttál embert, mégse mehetsz el valaki mellett, hogy se bű, se bá. Az lényegtelen, hogy túrázó-e, gombaszedő, embercsempész, birkapásztor vagy erdei remete, nem aszerint köszönünk, hogy hasonlít-e hozzánk.

Biciklissel való találkozásnál nem szokás köszönni, csak kapsz tőlük egy köszönömöt, ha félre álltál.

okt. 12. 20:52
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
Szoktak, vissza is köszönök, de soha nem értem, mi értelme van ennek.
okt. 12. 22:05
 3/8 anonim ***** válasza:
65%
Nemcsak nálunk, de még a Tátrában is mindenki köszön. Vannak, akik még a kisebb településeken is, pl. Ótátrafüreden. Mondjuk, Poprádon már nem.
okt. 13. 00:17
 4/8 anonim válasza:
77%
Túrázók között szokás. De ugye sok a proli manapság, ők nem szoktak már.
okt. 13. 00:28
 5/8 anonim ***** válasza:
75%
Ahol kevesen vannak, ott igen. Nem éles a határ.
okt. 13. 13:53
 6/8 anonim ***** válasza:
75%
Igen, mindig szoktunk.
okt. 13. 19:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Én ahogy megfigyeltem az útvonal kihaltságának mértéke határozza ezt meg. Szerintem esetlen és felesleges egy nagyon frekventált helyen percenként köszöngetni. De mikor ilyen madár se jár helyeken haladunk el és belebotlunk pár másik túrázóba mindig nagy mosollyal köszönök.
okt. 17. 04:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Túrázók, kirándulók között egyértelműen szokás. Szerintem egyébként szép dolog, én örülök, hogy a többség még tartja ezt. Nekem az lenne furcsa, ha megyek az erődben, és szembejön valaki, és egy büdös szó nélkül elmegyünk egymás mellett.

Egyébként ha esetleg érdekel, hegyvidék esetén alapvetően a lefelé jövő köszön előre a felfelé menőnek, mivel ő látja meg hamarabb a másikat.

Az persze tényleg érdekes kérdés, hogy hol kezdődik a "túrázós köszönési zóna"... De amúgy ha egy kis falun megy át a túraútvonal (vagy nem is túrázol, hanem vendégségben vagy ott, vagy bármi), néhol még mindig szokás, hogy köszönnek a helyiek mindenkinek, főleg az idősebbek.

okt. 19. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!