Szoktatok reggel köszönni a veletek egy háztartásban élőknek?
Számomra mindig furcsa volt, hogy reggel minek köszönünk egymásnak, hiszen végig együtt voltunk, senki nem ment sehová. Másfelől tény, hogy aznap akkor találkozunk először. De ezzel az erővel akár éjfél után is nekiláthatnánk köszöngetni egymásnak, mert aznap még nem találkoztunk.
Apám mindig köszönt nekünk reggel, anyám kevésbé szokott. Újabban elkezdtem én is következetesen köszönni reggel a szüleimnek, amikor felkelés után először látjuk egymást, és talán emiatt anyám is rászokott a reggeli köszönésre. Ha elmennek valahová, akár csak egy rövid vásárlásra, akkor természetesnek tűnik, hogy elköszönök tőlük, amikor indulnak, és köszönök nekik, amikor hazaérnek. Reggel nagyon sokáig furcsa volt köszönni, de már kezdem megszokni. Kíváncsi vagyok, hogy van ez más családokban. Most már úgy érzem, ha saját családom lesz (házastárs, gyerekek), akkor is megtartom a reggeli köszönés szokását. Bár nyilván a leendő párom szokásaitól is függ.
Nálatok hogy szokás?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!