Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ilyen helyzetben illik felaján...

Ilyen helyzetben illik felajánlani a tegeződést?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm,aki 50 éves (apával egyidős) én 27/L vagyok. Azt hittem a férfira,hogy 60körüli,ezért mióta megismerkedtünk ên magázom őt,ő az elején magázott,most tegez! Van egy csomó ismerősöm nő,férfi egyaránt,akik 60felett vannak bőven és tegeződünk,de mindet az idősebbek ajánlották fel. Illik mondanom vagy kérnem ettől a fêrfitól,hogy tegeződjünk vagy ha ő kéri,hogy tegezzem csak akkor? Mert sűrűn vagyunk egy társaságban,ahol kb mindenki tegez mindenkit csak kb mi nem és furi.
okt. 2. 13:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%

9-es,

aztán milyen büntetést kaptatok?

okt. 2. 22:38
 12/20 anonim ***** válasza:
33%

"Ez automatikus, nem kell hozzá engedély, ugyanis ő ilyenkor felajánlja, azt meg illik elfogadni."

Öhm, nem. Azzal, hogy letegezte a kérdezőt, azzal nem ajánlotta fel a tegeződést, hanem bunkóságot követett el.

okt. 5. 21:31
 13/20 anonim ***** válasza:
53%
de feljogosította arra is egyúttal hogy automatice visszategezze. ha továbbiakban is folytatja a magázódást akkor vagy az alárendelt szerepet veszi magára, vagy a tegeződésre váltással mentesül bármi felelősségrevonás alól ha ezze lkapcsolatban kérdezné a másik fél
okt. 6. 00:23
 14/20 anonim ***** válasza:
46%

Nekem volt etika órám egyetemen, főszabály szerint a nő ajánlhat fel tegeződést.

A tegeződést illik elfogadni, de adott esetetkben udvariasan vissza lehet utasítani.

Vezető-beosztott esetén a rangidős ajánlhatja fel, itt is a nő dönthet, de ezt a vezető ferfiak sokszor nem tudják, nincsenek tisztában az etikett szabályaival.

Korkülönbségnél pedig az idősebb kezdemenyezheti a tegezést, de fontos, a nőnél van az adu ász kártya.

okt. 17. 11:06
 15/20 A kérdező kommentje:
Azóta már megoldódott! Összefutottunk,beszêlgetés közben magáztam,mondta nyugodtan tegezzem! Ő is engem! Azóta közvetlenebben beszêlgetünk is
okt. 19. 07:34
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
Pontosan minek is tetted fel a kérdést, ha utána mégsem merted megfogadni a zöld, túlnyomó többség által ajánlottat?
okt. 19. 10:37
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
Tehát itt a bökkenő/buktató: a zöld ajánlat. Ez lesz a vesztünk...
okt. 19. 10:50
 18/20 anonim ***** válasza:
36%
Ha nem ajánlja fel, még meddig magáztad volna? Ez egy bunkó. Hasonló koromban engem is tegeztek le öreg szomszédok (igaz, férfiként), egy idő után egyiknél szóba hoztam, hogy ez a felemás köszönés elég problémás, vagy ilyesmit, erre felajánlotta, hogy tegezzem nyugodtan (bár sok kedvem nem volt hozzá), a többinél úgy rémlik, már simán visszategeztem őket, nem érdekelt, mit gondolnak. A keresztnevüket mondtam, pár szomszéd még hozzá tette később, hogy "bá", úgy hallottam, én nem követtem a példát. Gondolkodj el, mi legyen a következővel, aki tegezni fog.
okt. 19. 10:57
 19/20 A kérdező kommentje:
Mindenkinek más az álláspontja, engem kifejezetten zavar ha magáznak. Munkahely,orvos,stb..kivétel,ahol ez az illem. De ismerősi körben szeretem tegeződni és ha engem is tegeznek. Sokkal közvetlenebb. Nem ezen múlik a tisztelet!
okt. 19. 20:46
 20/20 anonim ***** válasza:
53%
#19 Ezt ő nem tudhatta, és nem is viszonoztad. A helyes sorrend szerintem hogy ő magáz, te felajánlod a tegeződést, és mindenki boldog.
okt. 19. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!