Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szolnok milyen város ? Élhető...

Szolnok milyen város ? Élhető ? Lakható ? Biztonságos ? Voltunk lakást nézni, de nagyon sok kisebbségit láttunk.

Figyelt kérdés

szept. 14. 09:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem lépj be 1-2 szolnoki facebook csoportba. Érdeklődj ott. Meg akkor visszaolvasva olvashatsz is miket írnak az itteniek.

Helyiek mindig kritizálják, teszem hozzá nem alaptalanul, hogy egyre több a bedrogozott, a kisebbségi, a hajléktalan, egyre piszkosabb...Buszpálya, vasútállomás kerülendőnek mondott. Ugyanakkor a facecsoportokban ha így érdeklődnek mint te, beköltözöttek mindig dícsérik, azt mondják nem bánták meg, hogy ide költöztek.

Részemről, 1-2 városrészt leszámítva, biztonságosnak mondanám.

Élhető-e? Vannak szabadtéri programok, szinte nyaranta változik mennyi. Van, hogy sivár az egész nyár, van, hogy tele van bulikkal. Ilyenkor természetesen a besavanyodottak mindig reklamálnak, hogy zeng a város a zenétől.

A mindennapokban nagy szórakozási lehetőségek nincsenek. Vannak be-/kiülős helyek, de hamar egyhangúvá tud válni. Ez a város méretéből is fakad.

A művházak oldalát is nézegetheted milyen szórakoztató, kultúrális programokat kínálnak a mindennapokban.

A munkalehetőség meg olyan amilyen. Vannak gyárak, ott az ipari park, ezen kívül végzettségtől is függ, hogy ki mennyire tud elhelyezkedni. DE ez mindenhol így van.

szept. 14. 11:05
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm

Nekem az tetszik hogy minden megtalálható a piac közelében.

Piac, boltok, orvosi rendelő..

Pesten azért vannak távolságok.

szept. 14. 12:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ha a városközpontba költözöl, akkor valóban minden ott lesz karnyújtásnyira. Ami meg nem, az pedig egy busz, és eléred.

Ráadásul a központban amellett, hogy minden megvan amire szüksége van az embernek, a csendes Zagyva- és Tisza-part is ott van közvetlen.

De Budapest után itt meghalsz. Az után ez egy falu. Legalábbis újabban. Délután fél6-6 körül már kezd kihalni a város, az üzletek (nem az élelmiszerboltok) zárnak be, az utcák halnak kifele...

szept. 14. 14:56
 4/8 anonim ***** válasza:
82%
Cigó cigó hátán. Tényleg a egy tanya pest után.
szept. 15. 11:50
 5/8 anonim ***** válasza:
52%
Lehet, hogy én is oda költöznék. Budapest xvii.-ben laktam 40 éve, és ez eredetileg zöld övezet, pihentető környék. A valóságban reggel 6-tól este 8-ig a folyatos kocsisor miatt nem lehet ablakot nyitni, a motorzajtól, meg a hangoskodó g-ciktől nem lehet filmet nézni, zenét hallgatni. A kertben nem értjük egymás szavát. Zaj van és rossz a levegő. Zárjanak be 6-kor a boltok, helyes! Legyen pihi.
szept. 17. 05:06
 6/8 A kérdező kommentje:

Igen. Budapest nagyon megváltozott.

Még Székesfehérvárra gondoltunk, de azért ott is kőrbe kellene nézni.

Anyagilag kötve vagyok és elég nehéz biztonságos környezetet találni

szept. 17. 06:00
 7/8 anonim válasza:
100%
Uh én még nem szóltam hozzá, de a piac közelébe nem mennék már lakni. Iszonyat forgalmas, én sokáig laktam arra felé. Itt is évről évre egyre több autó járja az utakat, ami miatt nagyon megutáltam ezen a környéken lakni. De egy idő után meg lehet egyébként szokni és nem fogod észre venni. Arra figyeljél, hogy ne közvetlen egy forgalmas útra nézzenek azért az ablakok. Engem most egy házsor választ el egy forgalmas úttól, ami nekem már a megváltást jelenti.
szept. 21. 17:38
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

A forgalom nem zavar, csak ne az ablakon alatt legyen.

Meg persze ne forgalmas út legyen az épület előtt.

szept. 26. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!