Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mikor lehet "visszategezni"...

Mikor lehet "visszategezni" valakit, aki engem is letegezett?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő. 26 éves vagyok első munkahelyemen dolgozok már 5 éve. Két különálló cég irodája van itt egymás mellett, jóban van mindenki mindenkivel, tehát átjárkálunk egymáshoz, és mindenki tegez mindenkit egy kivétellel. A másik cég tulajdonosa egy 73 éves férfi (amúgy korához képest fiatalos és nagyon közvetlen), akit többnyire mindenki magáz, ő viszont mindenkit kapásból letegez. A rég óta ott dolgozó 40 éves nőktől kezdve mindenkit tegez, azok meg magázzák. Nekem amúgy nem volt fura, hogy letegez, én meg magázom, hisz az iskolapadból kikerülve ez nem furcsa, ott a tanárokkal ugyanez a helyzet. Viszont eléggé kicserélődött nálunk a banda és az egyik 45 éves nő szintén tegezni kezdte, mivel hogy őt is kapásból letegezte a pali. És mondta is a nő nekünk többieknek, hogy ilyenkor simán vissza lehet tegezni, hisz mi is felnőtt nők vagyunk. Szóval amúgy igaza van, de amúgy meg falun a hasonló korú, csak teljesen más mentalitású, fizikumú stb. bácsik meg ugyanúgy letegeznek még engem, és én szintén magázom őket. Hogy van ez?

aug. 23. 18:01
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha téged, felnőtt embert letegez egy másik felnőtt ember, nyugodtan tegezd őt te is, igen. De azért ha már kialakult, hogy ezt a 73 évest magázod, ő meg tegez, akkor ez már maradjon így, illetve várd meg, míg ő felajánlja a kölcsönös tegeződést. (Ebben az is benne van, hogy rangban fölötted áll, meg az is, hogy az unokája lehetnél.) Meg maradjanak úgy a gyerekkorodból származó ismeretségek is, a faluból, ahogy régen voltak, mert hülyén jönne ki, ha most csak úgy, a semmiből, egyik napról a másikra máshogyan viszonyulnál azokhoz, akik már úgy érzik magukat kellemesen, megszokottan a veled való helyzetekben, ahogy. Hiszen arról szól az egész illemtan, hogy ne hozzuk egymást kellemetlen helyzetbe.

De akiket (mondjuk holnaptól kezdve :) ) felnőtt fejjel ismersz meg és tegeznek, azokat tényleg nyugodtan visszategezheted.

aug. 23. 18:38
 2/2 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem akárhány éves az a férfi, nagyon bunkó, ha letegezi a felnőtt nőket, és nem javasolja, hogy őt is tegezzék vissza. Sőt, tovább megyek: a tegeződést a nőnek kell kezdeményeznie.

Utálom az ilyen csendőrpertut.

szept. 14. 15:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!