Régen vidéken tényleg alap dolog volt hogy a férj veri az asszonyt?
-Kihűlt a vacsora? Durr egy pofon.
-Nincs kitakarítva? Egy saller.
-Nem tetszik h megiszok mindennap 3 sört meg 2 felest? Paff egy visszakézből.
Vagy csak néha azért h az asszony ne felejtse el h hol a helye, időnként egy tasli csak úgy mihez tartás végett.
Aki nem verte időnként az asszonyt arról azt beszélték hogy b*zi!
Ezeket nekem 50-60+os nagy öregek mondták, régen tényleg így mentek a dolgok?
nem volt alap előfordult (de ugyanúgy megesett városi közegben és a nemesség körében is (amíg létezett nemesség))
De ez ma is megesik főleg a panelprolik és a cigányok között.
"Vidéken"
Igen, meg az összes gangra néző szárnyon, a hátsó lépcsőházakban, Csikágóban, a Dzsumbujban, a Havannán meg Kőbánya alsón is... Azért Pest se csak abból a húszezer szemüveges értelmiségiből áll. Pofon? Esténként hattól nyolcig kivont konyhakéssel szokták kergetni egymást a házastársak ordítva körbe-körbe a gangon. Néhány évtizede az ilyesmi mindennapos volt bárhol. De azt azért tegyük hozzá, hogy a nők is verték a férjüket.
Kedves 7-es. Apám vállalkozó volt, anyám meg közgazdasági főiskolát végzett. 4 gyereket nevelt, emellett háztartást vezetett és könyvelt, intézte a vállalkozás dolgait.
Ő vásárolt be, vett ruhát nekünk és apámnak is.
És nem, nem azért maradt otthon mert lusta volt, sőt idősebb korában bevallotta, hogy szívesen dolgozott volna, de 4 gyerek mellett szinte 0 segítséggel, jogosítvány nélkül nem tudott volna logisztikázni.
De ugye ez 40 éve volt.
Kedves #8-as, lehet, hogy szerencsétlenül fogalmaztam. Hidd el, nem akartalak megbántani!
#7 vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!