Egy üzletbe belép egy középkorú nő. Az eladó egy huszonéves férfi. Kinek illik először köszönni?
Figyelt kérdés
júl. 14. 16:51
1/5 anonim válasza:
Mindig az köszön először aki belép valahova.
2/5 anonim válasza:
Az illem az valami Alaptörvény vagy valami Tízparancsolat? Az egy szokásrend, aminek nincsenek egzakt kitételei, mint ahogy büntetéssel se jár a megszegése. Jelen esetben a nőnek kéne, mert ő lép be, de mivel a másik férfi, meg még fiatalabb is, meg még szolgáltató is, udvariasan teszi, ha a nővel egyszerre (mivel a nő már úgyis megteszi) köszön. A kettő közt valószínűleg nincs 1 másodperc különbség, tehát tök mindegy.
3/5 anonim válasza:
A vevőnek, mert belépett valahová. Irreleváns itt, hogy ki hány éves.
4/5 anonim válasza:
#1 Kivéve a kiskereskedelmet, és a vendéglátást. Ott a kiszolgáló v. pincér köszön előre.
5/5 anonim válasza:
És melyik üzletben szoktak még köszönni úgy egyébként?!😁 Én milliószor köszöntem mikor bementem üzletekbe, az elagók meg milliószor bactak visszaköszönni. Úgyhogy nagyjából már le is szoktam róla. Csak akkor köszönök, ha az elafó legalább felém néz. Kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!