Hogy lett az normalizálva az hogy a férfiaknak rövid a nőknek hosszú kell legyen a haja?
Olvass kultúrtörténetet:
-öltözködés
-hajviselet
-arcszőrzet viselet és ápolása
-katonaság
-ápoltság
Stb.
A nőknél a hosszú haj mindig is ékesség volt.
Ráth-Végh István- A divat
Én úgy látom, hogy míg korábban a divat folyton változott, addig most eléggé ragaszkodunk a 19. századi normákhoz.
Ez alatt nem azt értem, hogy kétszáz éve ugyanolyan ruhákat hordunk, de az alapvető szabályok azon a koron alapszanak. A férfiaknak még mindig az az elegáns öltözet, ami akkor volt, nőként is az 19. századi ruhákat tartjuk többnyire elegánsnak és kifinomultnak, szemben mondjuk a középkori viselettel, vagy a rokokóval, ami alapján a férfiak is harisnyát, magassarkút, sminket, csipkét és rózsaszínt viselnének.
Elnézést hogy más témába írok.
De én azt nem értem hogy lehet az hogy mondjuk 200 éve egy csávó azt mondta hogy én nekem rövid hajam lesz,és utána minden férfi azt mondta hogy
-váó de menő! Nekem is olyan lesz!
Vagy ez hogy működött?
@6
200 éve találták fel a zollót.
Előtte nem volt mivel levágni.
@8 Már a bronzkori Mezopotámiából is maradtak fenn kezdetleges olló-leletek. A ma ismert, középen forgóval rögzített formájában először a rómaiak használták.
8-as: már az ókorban is volt borotva, akkoriban a rövid vagy borotvált feje a rabszolgáknak volt, aki szabad ember volt, annak hosszú volt a haja.
Régebben is tudtak hajat vágni, nem csak ollóval lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!