Hogy szokás megszólítani a könyvtárat e-mail-ben?
Mármint az ügyintézőt.
Tisztelt Ügyintéző, Tisztelt Cím? Tisztelt könyvtári Ügyintéző?
Nem tudom a nevüket és szeretnék érdeklődni egy könyv után.
Intézmények hogy lehet e-mailt írni?
A könyvtárnak címeztem volna a levelem, de nyilván az ott dolgozók fogják olvasni, ezért nem akartam azt írni, hogy Tisztelt könyvtár! Szerintem az olyan hülyén jönne ki.
Lehet, hogy hülyén jön ki, de az Ügyintéző mint megszólítás, az se különb egy szemmel se. A könyvtárban amúgy nemigen van olyan személy, aki ügyintézői munkakörben dolgozna ott. Bár mondhatjuk, hogy ügyeket intéznek, de valószínűleg egy népművelésdiplomával rendelkező könyvtáros fog veled levelezni, nem valami 8 osztályt végzett, direkt ilyen célra tartott személy.
Ha kapsz tőlük egy levelet, hogy késedelmi díjat számolnak fel neked, jó eséllyel ott se Orsós Demencia könyv- és pénztáros fog szerepelni feladóként, hanem hogy XY Könyvtár.
Szerintem még mindig jobb az ügyintéző mint az xy könyvtár.
Hiába diplomás valaki, abban a helyzetben amikor a leveleket olvas ő az ügyintéző, ő olvassa a levelet, ő intézi az ügyet.
Mivel a nevét nem tudom, nem tudtam máshogy megszólítani, a könyvtárat meg hogy szólítsam meg...
Egyébként már válaszolt és a saját nevével alatta, hogy könyvtáros, de így már jobban tudtam vele kommunikálni, hiszen a saját nevén tudtam megszólítani.
Üdvözlöm!
Én ezt szoktam írni ha nem tudom ki az aki olvassa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!