Mikor tűnik el a magyarból a magázódás?
Figyelt kérdés
2010. okt. 23. 22:17
12/20 anonim válasza:
Sosem. Miért kéne, hogy eltűnjön?
13/20 anonim válasza:
Remélem, soha. Nekem is néha gondom van vele, hogy mikor milyen formát használjak, de ettől még árnyalja, színesíti a nyelvünket. A nagy angol-mánia miatt van ez a tegeződés.
14/20 A kérdező kommentje:
Mert talám sokkal egyszerűbb lenne társalogni.
2010. okt. 24. 18:22
15/20 anonim válasza:
És a 10 éves gyerek majd letegezi az 40 éves tanárt, mi?
Nem fog eltűnni.
16/20 A kérdező kommentje:
"letegezi"
Igen, majd ha csak a tegezés fog létezni, akkor igen.
2010. okt. 25. 17:49
17/20 anonim válasza:
Ha visszaatéved valaki, aki lepontozott, esetleg leírná hogy mit talált felháborítónak? Nem sértődésből kérdezem, hanem érdekesnek találom a témát (azért is rizsáztam róla ilyen sokat), és bár nem én tettem fel a kérdést, de kíváncsi lettem volna valami kicsit bővebb és konkrétabb véleményre :).
(a sokblablás vagyok az első oldalról)
Egyébként a legutolsónak: áltlános iskolás tanítónéni ismerősöm már 5 éve is panaszkodott, hogy a gyerekek egy része csak tegezni tud, ezért őt is letegezi... pedig nagyon jó nevű iskolában tanít.
18/20 anonim válasza:
Brazíliában még ma is magázzák a szülöket, de a tanárokat nem, csak az elökelöket, híreseket, milliomosokat, vagy a nagyon idös legalább 80 feletti embereket.
19/20 anonim válasza:
Egyik szépsége a magyar nyelvnek, és a tisztelet kifejezése. Ha eltűnne, az borzalmas lenne. A tisztelet már nem is erény? :O
20/20 anonim válasza:
Tegezve is lehet tisztelni a másik embert. Én örülnék neki, ha nem kéne senkit magáznom. Gyerekektől és nálam fiatalabbaktól is első alkalommal kérem, hogy tegezzenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!