Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Faluba mindenkinek köszönni kell?

Faluba mindenkinek köszönni kell?

Figyelt kérdés

Régen azt tanították hogy akit nem ismerünk annak is köszönni kell. Mostanság viszont már furának érzem hogy mindenkire ráköszöngetek akiket azt se tudom ki.

3000 fős faluról beszélek.

2024. jan. 24. 06:48
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Én köszönök mindenkinek de egyre kevesebbszer viszonozzák, sőt már azt érzem hülyének néznek a faluba.
2024. jan. 24. 20:45
 22/27 anonim ***** válasza:
Azt ne felejtsd el, hogy az idősebbek általában em hallanak jól. Lehet sokszor azért nem köszönnek vissza.
2024. jan. 24. 22:26
 23/27 A kérdező kommentje:
Pont a fiatalok nem szoktak már..
2024. jan. 25. 11:41
 24/27 A kérdező kommentje:
Kinek kellene előbb köszönni? Gondolom a fiatalabb az idősebbnek, nekem a fiatalabbnak nem kell.
2024. jan. 26. 06:57
 25/27 anonim ***** válasza:

A falun altalaban ismerik egymast az emberek ezert illik koszonni. Akkor is illik ha pont nem ismered a masikat mert valoszinuleg fogod meg latni vagy lattad mar korabban is.

Nekem is mindig koszonnek az emberek pedig nem ismer mindenki, de tuti hogy van kozos ismeros minden emberrel a faluban.

Amikor atmegyek a szomszedos faluba akkor is koszonnek az emberek nekem.

Ez kb olyan mint amikor egy tarsashazban koszonnek egymasnak a lakok a lepcsohazban. Lehet nem ismered szemelyesen, de illik neki koszonni mert egy helyen laktok. A varosban viszont csak annak koszonsz akit ismersz.

2024. jan. 27. 20:07
 26/27 anonim ***** válasza:
Nem
2024. jan. 30. 23:34
 27/27 anonim ***** válasza:

A #3-as jó nyomon van. Igazi falusias faluban szokás volt mindenkinek köszönni, akivel találkozol, mert mindenki ismer mindwnkit, vagy ha nem téged személyesen, akkor anyád, apád, valamelyik nagyszülőd. Szorosak a kapcsolatok.

Manapság már nem annyira, ezek a kis közösségek is dokkal lazábbak. 30 fölött még érdemes a korodbeliekre és odősebbekre ráköszönni, főleg, ha felveszed a szemkontaktust, fiatalabbaknál viszont (akiknek amúgy is illene előre köszönni), már nem kell rá számítani.

2024. márc. 20. 09:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!