Miért mindig nekem kell előre köszönni mindenkinek?
Tulajdonképen nem kell, de örülj neki, hogy jó nevelést kaptál! Jó, hogy nem vagy bunkó, mint a többiek. Maradj ilyen továbbra is!
Most elköszönök, szia, szép napot neked!
Velem is ez van. De az is kiakaszt, mikor köszönsz és nem is válaszolnak, csak néznek rád.
Azt tanították nekem, hogy mindig köszönjek mindenkinek. Viszonylag kis településen élünk, ha én közvetlenül nem is ismerek valakit, akkor a szüleim biztosan. Kicsi koromban akárki jött velem szemben az utcán, hangosan köszöntem neki. Mostanában főleg azoknak szoktam köszönni, akiket azért látásból ismerek és a környékünkön laknak. (Tehát nem vadidegenekről van szó, akkor megérteném, hogy nem köszön vissza.)Köszönök és sokszor nem is köszönnek vissza. Rámnéznek és mennek tovább. De ha nem köszönök, akkor ők sem köszönnek, csak úgy néznek rám, hogy "hát ez meg miért nem köszön?". Volt már olyan is, hogy a szüleimnek szóltak, hogy miért nem köszönök és hogy milyen tiszteletlen vagyok. Jó, persze, az idősebbeknek illik előre köszönni. De miért köszönjek, ha nem is válaszol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!