Régen azt tanították hogy akit nem ismerünk annak is köszönni kell. Mostanság viszont már furának érzem hogy mindenkire ráköszöngetek akiket azt se tudom ki.
Én egy 2000 fős faluban élek és engem inkább az idegesített ezzel kapcsolatban, hogy mindenki bámult az arcomba, hogyha szembetalálkoztam valakivel. Egy ideig az volt, hogy köszöntem ilyenkor mindenkinek, de amikor sokadjára sem köszöntek vissza, akkor elengedtem a dolgot:D Lehet, hogy bunkó huszonéves suhancnak tartanak ezért, de akit ismerek annak természetesen köszönök itt falun is, meg a városban is.
2024. jan. 24. 12:12
12/27 anonim válasza:
Németországban jellemző, hogy mindenkinek köszöngetnek. Saját tapasztalat.
Magyarországon nem. Ez is saját tapasztalat. Még a következő utcában lakónak is sokszor nem köszönnek. Embere válogatja.
2024. jan. 24. 12:31
13/27 anonim válasza:
Ősi ösztön, hogy az idegen veszélyes lehet. Ha azonban köszönünk valakinek, az ugyebár már egyfajta kapcsolat a két ember között és akkor csökken az idegenek közti feszültség.
2024. jan. 24. 12:42
14/27 anonim válasza:
13-as, na hát ha ezt tudták volna a tatárjárás idején.. vagy a török hódításkor.. 😎
Talán a magyarok világszéles száma se 14-15 millió lenne, hanem tízszer ennyi..
(csak vicc)
2024. jan. 24. 13:03
15/27 anonim válasza:
Nálunk ez már megváltozott annyira, hogy idegenekre csak akkor köszönnek rá a faluban, ha a házad előtt mennek el miközben te kint vagy. De már ez is egyre kevésbé szokás. A nagyszüleim sokat is szoktak rá panaszkodni.
2024. jan. 24. 13:12
16/27 anonim válasza:
#10 újabb bullshit "a beosztott a főnöknek" 👎 Tudod mikor. A nyalisoknál fideszisztánban lehet, hogy elvárnák az újgazdagok, de nagy ívben teszek rájuk. Egyformák vagyunk, bennünket még így neveltek az elvtársaink. Ezek a semmirekellő vármegyei bohóc ispánok is elmehetnek a jó édesükbe.
2024. jan. 24. 13:53
17/27 anonim válasza:
"bennünket még így neveltek az elvtársaink"
Térjél már észhez, az illemtanban nem. A szocializmusban megjelent illemtankönyvben is az volt, amit a linken írnak.
2024. jan. 24. 18:55
18/27 anonim válasza:
Jaj rám is ezt tukmálták gyerekként a retek kis faluban
Szociális fobiaskent nagyon jó volt hogy a legutolsó kutyának is köszönni kell
2024. jan. 24. 19:57
19/27 anonim válasza:
Én azt mondom, sokkal jobb ha köszönsz idegeneknek is. Ők is valszi viszonozzák, legközelebb pedig már közelebbi kapcsolatba is kerülhettek.
2024. jan. 24. 20:04
20/27 anonim válasza:
Ennyi erővel a városi telepen is kellene köszönni, mégsem tesszük
Ennél nagyobb baromság minthogy idegennek köszöni nincs is
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!