Ez így mennyire volt udvariatlan a pincér részéről?
Sokan vannak, akik egy adag ételt esznek ketten, föleg, ha kisétvágyúak, az adagok meg nagyok. Ez tökéletesen rendben van, inkább udvariasság volt töle.
Az egyeddüli probléma, ha mást hozott a rendelt étel helyett.
Elöször is, sokan nem merik megkérdezni, hogy hoznak-e másik tányért is.
Másodszor ö kérdezett valamit, ti válaszoltatok, hogy nem és ennyi.
Harmadszor garantáltan nem feltételezte (ilyen nem is lehetne), hogy a barátnöd megbeszélés nélkül akarná a te kajád felét.
Szóval egyszerüen csak jó szándékú valaki volt, veled van baj, ha ezen fennakadsz.,
Mellesleg mi az, hogy "csíkokra vágott panírozott hús" elöre feldarabolod az ételt vagy hogy kell ezt érteni?
Nem keverte össze az italokat, mert a te asztalodhoz ment minden a te rendelésedből, és más asztalától semmi sem ment hozzátok.
Ezt neki érdemes felajánlani. Nem kell, de ha figyelmes vagy megteszed, jelezve, hogy a piszkos tányér semmi az étteremnek, cserébe a fogyasztók kényelméért. Én is felajánlanám szinte minden alkalommal. Csak akkor nem, amikor 100%osan biztos vagyok abban, hogy egy ember eszik, a másik nem, vagy abban, hogy 1 tányért részesítenek előnyben.
Tőled lehetett volna a felajánlás, de a pincér az pincér, nem pszichológiai zseni, aki tudja, mennyire vagy és nem vagy bunkó figyelmetlen paraszt.
Szóval én örülnék neki. Kis kezdő még. Belejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!