Ha kiülős helyen/étteremben 2920 Ft-ra végződik a fizetendő összeg, akkor ti mennyi borravalót adtok?
2 ital, pont ennyire jön ki és én 3500 Ft-ot fizettem, mert nem akartam, hogy a pincér aprózzon (van olyan, hogy nem tud visszaadni és ha igen, akkor mi van?). Nem tudom az aprózgatás kikényszerítése (borravalónál) mennyire ciki és mennyire szoktak inkább egészre kerekíteni?
Viszont a 3000 Ft-ra meg tuti húzta volna a száját, mert közel sincs meg a 10%.
Ilyenkor hogy érdemes eljárni?
3200.
Azért ne adják már 500 forintot 3000 forint esetén.
10-15%
Mindenekelőtt a borravaló nem kényszer, nincs ilyen etikett. Bebeszélés van. Nem mindegy hol és nem mindegy milyen szolgáltatás után. Többször előfordult, hogy semennyit sem adtam. Sőt, volt, hogy a pincér próbált meggyőzni, hogy nincs aprója. Simán beküldtem a pénztárba. Azonban olyan is előfordult, hogy jóval többet adtam 10%-nál. Nekem megérte. Mert érzelmi többletet is kaptam.
Az ember legyen annyira önálló, hogy képes megítélni miért mi jár, és aszerint cselekszik. Nem mások ízlése szerint.
Ha valaki nem akar jattolni szíve joga, nem sértődöm meg.
A legtöbb pincér szerintem annak is örül ha felkerekíted 3000-re és nem kell bohóckodni az apróval, ne gondold túl :D
Annyira semmit nem ér már a forint, hogy nem igen tartok aprót a brifkómban,én is kerekítek a vendég javára ha úgy van. 3200 a számla és kapok egy 5öst akkor visszaadok 2ezret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!