Ha egy barátomnak születésnapja van, és elmegyünk enni valahova, akkor neki kell fizetni, mivel szülinapja van, vagy nekem, mert Ő az ünnepelt?
Figyelt kérdés
Nekem evidens lenne, hogy én fizetek, viszont múltkor volt a Papám szüketésnapja és Ő fizette mindenkinek a számlát.
Akkor most hogy van ez?
2024. jan. 13. 14:15
2/7 anonim válasza:
Ha az ünnepelt meghívja a többieket, akkor ö fizet, ha az ünnepeltet hívja meg más (vagy mások), akkor akkor az fizet - magyarul mindig az fizet, aki a meghívó fél, függetlenül attól, hogy kinek van születésnapja vagy egyéb alkalma.
3/7 anonim válasza:
A papád családtag és jóval idősebb nálad, az tök más szitu. Havert meghívjuk a szülinapján, nem engedjük, hogy ő fizessen.
4/7 anonim válasza:
Mi sose hagyjuk fizetni az ünnepeltet 🙂
5/7 anonim válasza:
Aki az egészet rendezi, az fizet.
6/7 anonim válasza:
Ünnepelt fizessen? Még ha Ő rendezi akkor is mi álljuk a csekket. Maximum annyi hogy akkor azon felül nincs ajándék. Tehát a közös evés volt az ajándék. Meg valaki hoz még tortát is.
7/7 anonim válasza:
Ha a szülinapos hív meg akkor O fizet..
Ha ti hívjatok meg,szerveztek ebédet a szülinaposnak akkor ti fizettek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!