Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi értelme van az önözésnek a...

Mi értelme van az önözésnek a magyar nyelvben, amikor bőven elegendő lenne a magázás?

Figyelt kérdés
Én az önözést ki nem állhatom és ha nem valami nagyon hivatalos levelet kell írni, a hétköznapi életben soha nem használom, ugyanis elegendőnek tartom a magázást. Ezt az önözést nyálasnak, felsőbbrendűnek és feleslegesnek éreznem mindig.

2023. nov. 5. 18:02
 1/3 anonim ***** válasza:
20%
Igazából már a magázásnak sincs semmi praktikus/nyelvtani jelentősége, az angol pl tökéletesen megvan nélküle (vagyis kikopott ez a kétszintesség). Egyszerűen így szokás, hozzátartozik a kultúránkhoz, etikettünkhöz. Az "önözés" pedig szerintem szintén egy hasonló dolog, csak plusz egy udvariassági szint, semmi több.
2023. nov. 5. 18:21
 2/3 anonim ***** válasza:
11%
A tetszikezésről mi a véleményed?
2023. nov. 5. 18:53
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Az önözés oda/vissza jobban kifejezi a távolságtartást. Pl. amikor előadó voltam, a vezérigazgatót, a helyetteseit és a portásokat önöztem. Mindenki mást - akivel nem tegeződtem, pl. férfi kollégák - magáztam.
2023. dec. 13. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!