Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Napjainkban már ez nem egyérte...

Napjainkban már ez nem egyértelmű amivel szerintem nincs semmi gond. De tudni szeretném hogy szeritettek mitől nő a nő?

Figyelt kérdés
Arra lennék kiváncsi hogy ti hogyan definiálnátok a nőt mint fogalmat. Vagy szerintettek egyáltalán nincs 1 valami ami miatt mondhatjuk valakire hogy ő nő.

2023. okt. 27. 13:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Genetika, amúgy az ember nem majom, hanem főemlős. A majmokkal és egy pár másik főemlőssel közös őseink vannak, és nem pedig egyik fejlődött ki a másikból.

2023. okt. 31. 08:52
 12/20 anonim válasza:
49%

Szerintem attól lesz nő valaki, hogy nőnek érzi magát.

Véleményem szerint ennek semmi köze nincsen a mások által vélt fizikai jellemzőkhöz vagy a társadalom által előírt szabályszerű viselkedési mintákhoz.

Ha nő vagy, akkor tudod magadról, hogy nő vagy, és gender eufóriát élsz át, ha ezt mások is megerősítik (vagy diszfóriát, hogyha nem)

Ennyi.

Cisznemű nő vagyok, de szerintem a transznemű nők is nők. Nem igazán értem, mivel korlátozza az ő létezésük az én jogaimat.

2023. okt. 31. 12:09
 13/20 anonim ***** válasza:
29%
12: nem, a transz nő, nem nő, maximum transz nő de igazi nő sosem lesz.
2023. okt. 31. 14:02
 14/20 anonim válasza:
29%

13, Számomra, és még nagyon sok ember számára igazi nő, ezen pedig már nem tudsz változtatni, még akkor sem, hogyha számodra (és még ebben az országban sokak számára) nem igazi.

A világ változik, és legnagyobb reményeim szerint az elfogadás és empátia irányába, a mások érzéseinek szándékos eltiprása helyett.

Tudjátok, gyűlölet helyett szeretet, hiszen erről szól igazából a kereszténység. Szerintem sehol máshol nem lenne több értelme a mások elfogadásának, mint egy keresztény országban. :)

2023. nov. 1. 09:56
 15/20 anonim ***** válasza:
44%

14: itt nem az empátiáról meg az elfogadásról van szó hanem az észérvekről, a biológiáról.

Én nem fogok összejönni egy férfival, csak egy igazi nővel.

2023. nov. 1. 10:00
 16/20 anonim ***** válasza:
45%
Miért van az, hogy mindig azok papolnak a "szeretetről" és az "elfogadásról" akik még életükben nem is láttak egy Bibliát?
2023. nov. 2. 09:02
 17/20 anonim válasza:
38%

15: Ha már biológiánál tartunk, kutatások kimutatták, hogy a transznemű emberek agya a biológiailag ellentétes nem agyára hasonlít, tehát pl.: egy transz nő agya egy cisz nő agyához hasonló, és nem egy cisz férfiéhez. Ez egyébként már az anyaméhben kialakul és utána nem nagyon lehet vele mit kezdeni, még a pszichológus sem tudja megváltoztatni ezt. Ez is egyfajta tényszerű biológiai valóság, amiből az következik, hogy egy transz ember életét csak a társadalmi és testi tranzícíó teheti jobbá.

Ez persze nem jelenti azt, hogy téged bárki is arra kényszerít, hogy olyasvalakivel jöjj össze, akihez nem vonzódsz! Nemiszerv preferenciája mindenkinek lehet, és vannak még más dolgok is, amiben egy transz nő különbözhet egy cisznemű társától. Nem vagy rákényszerítve semmire se, csupán előtted a lehetőség, hogy elfogadd a transz nőket nőként, már csak azért is, hogy ne legyen olyan kínkeserves az életük a sok gyűlölet és megvetés miatt, amit kapnak. (Ettől még nem kell majd csak velük randevúznod, egy csomó általad igazi nőnek titulált cisz nővel sem fogsz összejönni, egyéb más preferenciák miatt).

2023. nov. 2. 09:19
 18/20 anonim válasza:
38%

Kedves 16, jómagam vallásos vagyok (református felekezetű, hogyha érdekel). Azt mondani rám, hogy még életemben nem láttam Bibliát, nem kicsit durva, főleg, hogy egész általános iskolában hittanra jártam, és a legtöbb gyerekkel ellentétben még élveztem is. Szoktam templomba is járni, igaz, nem rendszeres jelleggel.

Hiszek Istenben, és tudom, hogy ő nem olyan kegyetlen, hogy szándékosan pokollá akarja tenni az LMBTQ+ emberek életét.

A Bibliát emberek írták le, majd emberek is cenzúrázták, és rengeteg olyan megkérdőjelezhető erkölcsű dolgot tartalmaz, amelyekre ma bármely jóízlésű ember azt mondaná, hogy ez barbárság. Nem is értem, miért mindenki a homofóbiát (transzfóbia kb. nincs is a Bibliában) tartja olyan megkérdőjelezhetetlenül szentnek.

12, 14 és 17 voltam.

2023. nov. 2. 09:37
 19/20 anonim ***** válasza:
29%

17: kimutatták, hogy az agya olyasmi, de nem női agy!

Nekem hús, vér nő kell, a nőket nem lehet helyettesíteni érted?

Nem lehet

2023. nov. 2. 09:54
 20/20 anonim ***** válasza:
46%
Én szeretem, tisztelem a nőket de nem gondolom, hogy egy ember aki férfinek született, nő lesz valaha.
2023. nov. 2. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!