Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan írnátok meg szépen egy...

Hogyan írnátok meg szépen egy vendégnek, hogy legkésőbb 12-ig tipli?

Figyelt kérdés

Már 3x hívott, 5 email-t küldött legalább, hogy maradhatnak -e 12-ig.

Alapból 10-ig kell elhagyni és 14 órától van vendég érkeztetés.

Nem akarom bunkón írni neki, hogy 12-ig kell elhagyni legkésőbb.

Szépen ezt hogyan lehet írni, hogy ne legyen bunkó?

(Megoldom 2 óra alatt az elkészítést, de akkor 12kor mindenkinek el kell hagynia mert nagy a ház)

Igazság szerint azért nem tudom hogy írjam mert az utánuk következő vendéget sehogy nem tudom elérni, és nyilván ha tudnám , hogy ők este 6kor jönnek akkor nem lenne gond viszont így muszáj arra számolnom, hogy 14órakkor érkezhetnek.

2023. júl. 10. 17:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az a nehéz ügy, hogy ha alapból 10-ig kell elhagyni a szobát, akkor lesz abból 11 óra is, ha nem több, mire tényleg minden vendég elmegy. Ha engeded 12-ig, akkor azt sem biztos, hogy be fogják tartani.
2023. júl. 10. 17:15
 2/6 A kérdező kommentje:

Azért akarom úgy írni hogy 12-ig maradhatnak mivel 14 órától jön a következő vendég, hogy tudjanak róla, hogy jön a következő.

Igazából dolgozni jönnek (éjszaka is) azért szeretnének délig maradni, amit én értek csak nem tudom hogyan írjam hogy legkésőbb 12-ig maradhatnak, hogy ne legyen bunkó.

2023. júl. 10. 17:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Vendégünk,

Köszönöm üzenetét, kényelme érdekében természetesen tudjuk biztosítani Önnek a későbbi kicsekkolás lehetőségét. Az Önök után érkező vendégekre való tekintettel ugyanakkor kérem, hogy a házat legkésőbb déli 12 óráig elhagyni szíveskedjenek, ezt követően az ingatlanban való további tartózkodásra sajnos nem lesz lehetőség.

Tisztelettel,

xyz

2023. júl. 10. 17:22
 4/6 A kérdező kommentje:

Huu de jól tudsz fogalmazni!

Én így írtam volna, a lényeg benne van de éreztem, hogy ez annyira nem szép.

"Legkésőbb 12 óráig tudnak maradni tekintve, hogy pénteken is 14 órától van vendégfogadásunk"

2023. júl. 10. 17:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Örülök hogy segíthettem. Nem kell részletekbe és konkrétumokba belemenni, mert azzal csak teret nyitsz további alkudozásnak. Indokolni kell, nem magyarázkodni. Szép napot!
2023. júl. 10. 17:33
 6/6 A kérdező kommentje:

Igazad van, még kezdő vagyok és 25x elolvasom az e-mailt-t hogy jó legyen, de remélem belejövök én is.

Köszi még 1x

2023. júl. 10. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!