Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mit tudok ebben a helyzetben...

Mit tudok ebben a helyzetben csinalni? Milyen tiplit hasznaljak? Falat hogy javitsam?

Figyelt kérdés

Tegnap konyha szekernyt szerettem volna felszerelni, sajnos ez nem sikerült. A fal nagyon fura. Jobb oldali akasztokat siman felszereltem. Viszont a bal oldalon a fal vegig olyan, hogy befurtam es a lyuk vegen valami szövet, puha anyag volt. Egy mellette levo lyukban metal. Sajnos nagy terem nincs uj lyukacskak furasara. Elkezdtem a lyukat betömni, de csak ment tovabb es ment, gyakorlatilag ment lefele az anyagon de nem a lyukba. Megoldas lehet hogy a lyukat telenyomtam kitolto anyaggal es abba belenyomtam a tipliket, vagy ez ki fog szakadni?

Ilyen tiplim van.

[link]

8as lyukat furtam a falba. Felek, hogyha az anyag megkotott nem fog tartani. Avagy elméletileg tartania kell?

2023. máj. 4. 09:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Azt gyanítom, hogy az a falad gipszkartonból van, így arra a jelenlegi állapotban nem tennék konyhaszekrényt, mert ahhoz szerintem gyenge, még gipszkarton mollyval is.

[link]

Ha mindenképpen szeretnél ide szekrényt, akkor biztos ami biztos alapon le kelle venni a felső gipszkarton lapot, és oda ahova lyukakat fúrnál, oda kell merevetést betenni, akár fém profilból, amiből most is felépül az a fal, vagy zártszelvényből.

2023. máj. 4. 10:15
 2/9 anonim ***** válasza:
17%

Eleve egy konyhabútort 12 és tipli alatt fel sem tennék, mert ha nem a fal, akkor a csavar fogja megadni magát.

Vésd meg a falat, nincs mese, meg kell nézni hogy miből van.

2023. máj. 4. 10:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Konyhaszekrénynél tényleg fontos a teherbírás, mert tele fogod pakolni üveggel, kerámiával és önmagában is nagy a szekrények súlya.

Sajnos édesapámnak nem volt ilyen szerencséje, vásároltak nyaralót ahol már készen volt a konyharész és később derült csak ki, hogy nem bírja a felső rész a terhelést - amikor bele volt pakolva minden. A felső szekrény leszakadt és minden összetört, tányérok, tálak, poharak is.

2023. máj. 4. 12:29
 4/9 anonim ***** válasza:

Dupla gipszkarton, molli dűbellel megtartaná.

De jó volna tudni, hogyan van feltéve a gipszkarton is.

Szimpla gipszkartonnál nem kísérleteznék vele.

Ilyenkor mögötte kell lennie valami megfelelő merevítőnek amire rögzíteni lehet.

2023. máj. 4. 12:50
 5/9 Omnifix2 ***** válasza:
100%
Vagy éppenséggel kifogtál egy vízvezetéket a "szövet, puha anyag" lehet a vízvezeték pára elleni szigetelése, a "metal" pedig maga a vízcső.
2023. máj. 4. 16:47
 6/9 anonim ***** válasza:
84%
2-es, keressél már rá a Fischer tiplik teherbírására, bőven elég a 8-as tipli 6-os csavarral.
2023. máj. 4. 20:36
 7/9 anonim ***** válasza:

Én is jártam hasonlóan, homokos habarcsba ment kb minden második fúrat.

"L" vasat átfordítottam a szekrény tetejéről a belsejébe és kész.

Amúgy nem azért szokás a csempére ültetni a felső szekrényt, hogyan súly azon legyen? A csavar lényegében annyit tart, hogy ne boruljon előre.

2023. máj. 4. 21:21
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Meg kell kopogtatni a falat, a hangjából lehet hallani hogy gipszkarton-e, vagy üreges-e a fal, stb. Ennek alapján lehet tovább gondolkodni. Amúgy gipszkartonhoz is van műanyagtipli, amely a gipszkarton alatt szétnyílik kétfelé és alakkal zárja a kötést.

A Fischernek is van ilyen tiplije, a katalógust meg kell nézni, terheléstáblázat is van, eszerint határozandó meg a tiplik száma és mérete.

De természetesen más megoldás is van, nemcsak így lehet rögzíteni gipszkartonfalhoz.Meg a gipszkarton minősége, vastagsága is fontos, hiába bírja a tipli, ha maga a gipszkarton kireped a tipli alatt a terheléstől.

Ha mindenhogy szar a fal, és visszabontani se akarod akkor kell 2db 5cm-es négyzetoszlopos fagerenda, ezeket függőlegesen vezeted, alul a padlóhoz, felül a mennyezethez rögzíted vaslemezekkel. Utána nyert ügyed van, erre a két fagerendára már felrakhatod facsavarokkal a konyhaszekrényt. Esztétikailag nem a legszebb, de működik és biztonságos.

2023. máj. 4. 23:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem, a csempe nem tart súlyt, nem azér ültetik rá a szekrényt.
2023. máj. 5. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!