Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Milyen helyzetben használják...

Jeffrey Spender kérdése:

Milyen helyzetben használják gépkarabélyukat auto / sorozatlövő üzemmódba a katonák?

Figyelt kérdés
Sok éles tűzharcot megörökítő GoPros felvételt láttam amerikai, izraeli és orosz katonáktól, túlerő ellen is, és mégis fegyelmezetten, gyors egyes lövésekkel harcoltak az ellennel, és ezek alapján mikor váltanak auto / sorozatlövő üzemmódra ?
2017. júl. 16. 16:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Minden helyzetben.
2017. júl. 16. 17:02
 2/11 anonim ***** válasza:
59%
Muszáj, mert sorozatlövésnél nagy a szórás meg cserélhetrd a tárat.
2017. júl. 16. 17:25
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
automata üzemmódban is tudsz egyes lövésekkel lőni
2017. júl. 16. 22:07
 4/11 anonim ***** válasza:
57%
Egyenként, nyilván amikor távolra lőnek és pontos kell legyen a lövés, vagy akkor ha nem szükséges sok lőszer, automata üzemmód amikor közelharc van, nagy tűzerő kell, de ettől függetlenül lehet közelharcba is használni és használják is. Helyzet és katona függő. Pl ha támogatni kell, biztos nem egyenként puttyogtatsz :D
2017. júl. 17. 09:28
 5/11 Kolos Wéber válasza:

Ez fegyver és katona fügő!

Az m4-es amerikai gépfegyver nagyon jól használható távolabbi célpontok ,,ki iktatására" amíg a kis gépfegyverek csak közeli célpontok ellen jók! A katona akkor is használja az ,,auto" üzem módot ha például a társa előre tör és nem szeretné h a társára rá lőnének és a folytonos lövésel a fedezékbe tartja az elenséget... De ezt persze egyedűl is alkalmazhatja csak nem ilyen hatásos.

A lőszer takarékosághoz is közze van mível ha auto üzem módot használ sokal gyorsabban fogy a tőltény és a tárat is gyakrabban kell cserélni ilyenkor a legvédtelenebb a katona.

A pontos lővés is sokat számit ha még mondjuk kis távolságról is van szó mivel ha ,,auto" űzemmódott használja a katona akkor a fegyver felfelé húz ami elégé előnytelen ezt lehet nagyából kiegyensúlyozni a ,,forge gripe"-el ami igazából egy kényelmesebb és biztosabb fogást biztosít a katonának.

De nem csak két módja van a lővésnek(singli,auto)van még a ,,Burst" ez egy kis sorozatt [3-4 tőltény] ezt is szoktál használni.

És az egyik legfontosabb: Tegyük fel van egy olyan helyzett ahol kellene elenséges túlélő(túsz ejtés) akkor is a singlit használják mert így csak egy tőltényt kap így az elenfélnek sokkal nagyobb a túlélisi lehetősége(persze ha a katonának az a célja hogy túlélje az ellenfél) amíg az automatán a fegyver 85% megőli az ellenséget.

Remélem tudtam segíteni!

2017. júl. 17. 15:44
 6/11 anonim ***** válasza:

Nyilván alapvető jellemzője a gépkarabélyoknak, hogy azért jók, mert minden helyzetben kielégítően működnek, de sehol sem kiemelkedően. Egyeslövéssel távolabbi célpontok leküzdésére is alkalmasak, de közeli célpontok ellen sorozatlövő üzemmódban tűzerejük révén szintén hatásosak... persze nem annyira mint egy géppisztoly, ahogy távolra sem olyan jók, mint egy puska. De megteszi. A kérdésre a válasz, viszonylag közelre érdemes sorozatban lőni vele, gondolom mondjuk épületharc alkalmával használják az auto üzemmódot a katonák.

"Burst", azaz hármaslövés meg nincs minden gépkarabélyon, én úgy tudom, hogy csak a Heckler & Kochféle trigger groupon van, de lehet, hogy tévedek.

2017. júl. 18. 00:18
 7/11 anonim ***** válasza:
m16-osokból is van burst, m16a2 az safe/semi/burst, de az m16a4-et is gyártják safe/semi/burst-el
2017. júl. 18. 00:24
 8/11 anonim ***** válasza:
7-es, azt tudom, de azokon meg sorozat nincs. A HK-s trigger group az olyan, hogy a semi helyett van burst, de van sorozat is... én ilyenre gondoltam. :)
2017. júl. 18. 00:30
 9/11 anonim ***** válasza:
Ja oké. De amúgy a burst szerintem nem a semi helyett van, hanem amellett, semi mindegyiken kell legyen. Tehát safe/semi/burst/auto. Asszem amúgy a sig 550-en is így van.
2017. júl. 18. 01:01
 10/11 anonim ***** válasza:
Valóban, igazad van, ilyen a HK-s is. :)
2017. júl. 18. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!