Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Létezik ember, aki örül...

Létezik ember, aki örül annak, figyelmességként könyveli el, ha "jó étvágyat" kívánsággal nyugtázzák, hogy éppen táplálékot vesz magához?

Figyelt kérdés

Eltekintve attól, hogy mennyire irracionális valakinek jó étvágyat kívánni evés közben (miközben ez evés előtt lenne logikus), van valami "értelme" az egésznek?

Magamból kiindulva: nekem nem hogy semmi pozitívat nem okoz, kifejezetten idegesít, hogy magamban ennék (alapvetően nem szeretek másokkal együtt enni), és - pl. munkahelyen - tök random, éppen arrajáró emberek (akiknek a nevét sem tudom talán) halmoznak el jókívánságaikkal, így ötpercenként megállhatok a rágással, nyelek egy nagyon, hogy egy kötelező "köszönöm"-mel nyugtázzam. Engem kifejezetten zavar így, de talán nem csak én érzem ezt.

2023. ápr. 26. 09:21
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

#9: nem, a felsoroltakkal semmi bajom nincsen.

Leírtam, hogy mi a gondom ezzel a formulával: azokra a felvetésekre semmit nem reagáltál. Ehelyett fröcsögsz rólam ismeretlenül.

Ja, és az csak mellékes, hogy a kérdésre nem tudtál válaszolni.

Gondoltam, fel szabad tennem ezt a kérdést: jó pár éve Gálvölgyi János a Heti Hetesben mondta, hogy szerinte mekkora marhaság ez a "jó étvágyat!" szöveg, és kíváncsi voltam, mások hogy vannak ezzel. Megdöbbentő, milyen határtalan megvetést tud kiváltani másokból ez.

2023. ápr. 28. 10:42
 12/13 A kérdező kommentje:

#10: sehol nem írtam, hogy bármi bajom lenne általánosságban a "személyes emberi kommunikációval". Egyetlen formulát emeltem ki.

De ha erre nyitott vagy, akkor tessék: kutya.

Ez csak egy szó, de nyugodtan magyarázz bele bármit. :)

2023. ápr. 28. 10:44
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Na ha nincs bajod az emberi kommunikációval, akkor ezzel a kommunikációs klisével is próbálj valahogy megküzdeni. Válaszolsz, hogy köszönöm, és te is mondod, amikor más ebédel, mert ez illem kérdése.

Nem örülnek az emberek ennek különösebben, csak annyira, amennyire akkor, ha valaki köszön, azaz egyszerű normális társalgás. Néha inkább arra néznek furán, aki nem köszön, pedig ismer, vagy nem kíván jó átvágyat, pedig látja, hogy eszel.

Lehet, hogy bennszülött törzseknél nincs ilyen szokás, Európában ez hozzá tartozik a mindennapokhoz, szóval semmi különös, nem egy extra örömforrás, csak maga az élet. A való élet és nem egy képernyő.

Nem akarlak bántani, de ez nem kellene nehézséget okozzon.

2023. ápr. 28. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!