Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Létezik ember, aki örül...

Létezik ember, aki örül annak, figyelmességként könyveli el, ha "jó étvágyat" kívánsággal nyugtázzák, hogy éppen táplálékot vesz magához?

Figyelt kérdés

Eltekintve attól, hogy mennyire irracionális valakinek jó étvágyat kívánni evés közben (miközben ez evés előtt lenne logikus), van valami "értelme" az egésznek?

Magamból kiindulva: nekem nem hogy semmi pozitívat nem okoz, kifejezetten idegesít, hogy magamban ennék (alapvetően nem szeretek másokkal együtt enni), és - pl. munkahelyen - tök random, éppen arrajáró emberek (akiknek a nevét sem tudom talán) halmoznak el jókívánságaikkal, így ötpercenként megállhatok a rágással, nyelek egy nagyon, hogy egy kötelező "köszönöm"-mel nyugtázzam. Engem kifejezetten zavar így, de talán nem csak én érzem ezt.

2023. ápr. 26. 09:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
A hiba szerintem benned van, ez egyszerüen udvariassági forma, éppen olyan, mint hogy köszön neked, ha találkozik veled valaki.
2023. ápr. 26. 09:24
 2/13 A kérdező kommentje:
#1: tehát azt mondod, téged jó érzéssel tölt el?
2023. ápr. 26. 09:27
 3/13 anonim ***** válasza:
46%
Engem is idegesít, pláne amikor pont abban a pillanatban mondják, amikor a számba vettem a legelső falatot... és ugye teli szájjal beszélni illetlenség, de ha nem köszönöm meg, szintén az...
2023. ápr. 26. 10:08
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyenkor egyszerüen bólintok egyet, jelezve, hoyg tudomásul vettem, és ezzel meg is köszöntem.
2023. ápr. 26. 10:31
 5/13 anonim ***** válasza:
68%
A te magatartásod egyszerűen antiszociális.
2023. ápr. 26. 12:17
 6/13 A kérdező kommentje:
#5: a megjegyzésed meg nem válasz a kérdésemre.
2023. ápr. 26. 12:55
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nekem jólesik, hogy észrevesznek, jóinulattal vannak irántam, a "jóétvágyat" felér egy köszönéssel. Nem is kell válaszolnom, hiszen a szám mással van elfoglalva, elég biccentenem. A közösség része vagyok.
2023. ápr. 26. 16:59
 8/13 TappancsMancs ***** válasza:
31%

Ezért gondolod így: "magamban ennék (alapvetően nem szeretek másokkal együtt enni),". Mert ilyenekkel foglalkozol és alapvető emberi dolgokban sem tudsz így képben lenni. Kívángass szorgosan másoknak jó étvágyat, szép napot, stb stb.

Ők csinálják jól: "tök random, éppen arrajáró emberek (akiknek a nevét sem tudom talán) halmoznak el jókívánságaikkal".

2023. ápr. 27. 16:58
 9/13 Kései Sirató ***** válasza:
63%

Alapvető társadalmi szokással van gondod.

Azt is utálod, ha január 1-jén boldog új évet kívánnak?

Vagy ha a szülinapodon mondnak valami jókívánságot, pl. hogy Isten éltessen?

Egyszerűen korlátolt, járatlan, antiszociális és beilleszkedésre képtelen ember vagy.

2023. ápr. 28. 10:37
 10/13 anonim ***** válasza:
61%
A személyes emberi kommunikáció teljesen normális, egészséges egyéneknek ez természetes és része a mindennapoknak. Has nálad ez problémaként jelentkezik, akkor ott bajok vannak, mármint a fejedben.
2023. ápr. 28. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!