Hogyan lehet megtanulni a "semmiről" történő beszélgetést?
Akinek sok ismerőse, haverja van sok mindent el tud érni az életben, sok szívességet és információt tud szerezni.
Ehhez megfigyeltem- haverkodni kell, de ezek olyan felszínes kapcsolatok, jelentéktelen de kis vicces akár érdekes dolgokról történő beszélgetésekkel.
Valamit meg kell beszélni konkrétan az megy, de hogy semmitmondó traccspartikat folytassak.
Hogyan lehet a haverkodást ezt a fajta semmitmondó társalgást megtanulni?
Nem az angol közhelyes időjárásról akarok beszélgetni tudni, annál azért összetettebb.
Kimondani mindent ami a fejedben forog. Üres fecsegés is lehet akár, teljesen szerteágazó témákban akkor is ha teljesen nem illik oda az adott szituációba. Nyilván bizonyos keretek között.
Ha megnézed rengeteg beszélgetés ilyen, szóval a gátat kell lebontanod magadban amiért ezeket nem mondod ki.
Egy ilyenből egyébként kiindulhat komolyabb és mélyebb beszélgetés is, szóval nem egy alapból hülye módszer
Próbáld kérdéssel kezdeni a beszélgetést. Pl. hol lehet ilyen jó frizurát/ tetoválást/ körmöt/ akármit csináltatni? Vagy: meg vagy elégedve ezzel és ezzel a márkával, látom, h nagyon kényelmesnek néz ki, jó választás volt, ugye? Ajánlod? Én ilyenekkel szoktam kezdeni és sokszor kötök ismeretségeket, és ez valóban hasznos, mert amikor a gyerekemnek orvosi kezelés kellett, akkor nem kellett hetekig várni, egy ismerős intézett neki másnapra időpontot.
De ha az ember munkát szeretne, akkor is a legnagyobb tőke az ismeretség.
5. köszönöm. Jól leírtad miért fontos. Még ha kicsit számító tett is így ismerkedni. Ötletek is jók csak ne legyen izzadság szaga.
Én sem szeretek annyira a semmiről beszélgetni de azt mondom muszáj. Néha meglepődöm hogy egyes napokon idegenek távoli ismerősök felé mennyire nyitott vagyok, aztán meg hogy másnap ugyanazok felé zárkózott.
Számomra qurvára idegesítő hallgatni ilyen üres kreténkedést.
Valamilyen szinten lehet tanulni (fejben tartod, hogy miről lehet semmit mondani), de ez alapvetően adottság.
Aki ismerőssel félórát, egy órát tud telefonon beszélgetni (szintén a semmiről), annak élőben, ismeretlennel is jól megy a semmit mondás.
Ha te akarsz beszélni, egyszerűen mondd ki, ami az eszedbe jut. Sok ember túlszűri magát és inkább csendben marad, mert úgy gondolja, ami az eszébe jut kínos/nem a témához tartozik. Úgy viszont nem lehet beszélgetni, ha nem beszélsz.
A másik, hogy ne eldöntendő kérdéseket tegyél fel. Például az 5-ös által írt kérdések nem annyira jók.
A: Jó frizura/tetkó/köröm/akármi, hol csináltattad?
B: 7804 Kiskanászos, Kruppneweller utca 56.
A: Jó szerkó! Meg vagy elégedve vele?
B: Kösz. Ja.
A: Ajánlod?
B: Aha...
Jobb, ha inkább olyasmit kérdezel, mi okból csináltatta azt a tetoválást, mit jelent, honnan jött a frizura ötlete, hogyan rakta össze az öltözködési stílusát, bármi, amit nem lehet letudni egy egymondatos válasszal.
A beszéd pedig NEM adottság, hanem készség. Gyakorolni kell és fejlődik, mint a többi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!