Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Az emberek nagy részének...

Az emberek nagy részének miért lesz olvashatatlan az aláírása?

Figyelt kérdés
Az iskolában még megtanították az embereket szépen írni, de felnőttként sokan már úgy írnak alá, hogy grafológus sem tudná kivenni a betűket. Nem csak a napi 100x aláíró Pénztáros Mária és Könyvelő Sarolta, hanem nagyon sokan mások is így vannak ezzel. Mi ennek az oka? Sima igénytelenség?
2023. febr. 6. 15:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Az alairas barmi lehet, nem kell hogy olvashato legyen.

Aki sokat ir ala az idovel nem fogja kiirni a teljes nevet.

Nekem ritkan kell alairnom, igy kiirom a teljes nevem, de van olyan is amikor csak a vezeteknevemet. Ha minden nap 100 szor kellene alairnom akkor eleg gyorsan atalakulna az alairasom egy odafirkantassa.

2023. febr. 7. 02:59
 12/16 A kérdező kommentje:

10: Ne nyilatkozz más nevében.

11: Értelek, de az utolsó mondat nem biztos, hogy kellett volna, nem róluk van szó. :o)

2023. febr. 7. 10:32
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Az aláírás nem feltétlenül a név odaírása, hanem a név egyszerűsített írásváltozata.

Az emberek többségének legalább naponta egyszer-kétszer le kell írnia a nevét, mondjuk, a cégnél jelenléti ívre, autóban menetlevélre, különféle bizonylatokra, stb. Egy idő után az emberek többsége egyre kevesebb figyelmet fordít erre, elkapkodja, összevon betűket, stb. Aztán végül, sok írás után, kézjegy lesz belőle, azaz, nem is feltétlenül tartalmaz felismerhető betűket, legfeljebb a kezdőbetűt.

Nyilván, akinek olyan nagy odafigyelésbe kerül a neve leírása, az próbál minél szebben írni. De aki már rengetegszer csinálta, és nem tulajdonít neki figyelmet, az egyszerűsít. Minél gyakrabban ír alá, annál jobban.

2023. febr. 7. 17:08
 14/16 A kérdező kommentje:
13: Köszi a választ, igazad lehet.
2023. febr. 7. 18:47
 15/16 anonim ***** válasza:
Mert (alá)írásból átalakul kézjeggyé. Jogilag egyébként sem lényeges, hogy a nevedet írd rá egy dokumentumra, hanem hogy bizonyísd a szándékod. Egy X-et is rakhatnál az aláírás helyére, mint a régi rajzfilmekben.
2023. febr. 16. 21:45
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Az aláírás nem arra való, hogy az általános iskolában megtanított írott szabványbetűkből összerakjam a nevem betűit, mint az első osztályos kirakóban. Mert azt bárki meg tudná csinálni ( a nevemben eljárva).

Az aláírás arra való, hogy ha a bíróságon megkérdezik, hogy ez az ön aláírása(?), akkor ránézésre meg tudjam mondani, hogy én írtam, vagy sem.

[Mikor vezető voltam, és sokat kellett aláírnom, az aláírásomnak köze nem volt a nevemhez. De közjegyző által hitelesített aláírási címpéldányon is ez szerepelt, és mindenkinek el kellett fogadni ezt a macskakaparást, amit fél másodperc alatt alá tudtam karcolni, és teljesen egyedi volt.]

2023. febr. 17. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!