Miért írnak egyesek szinte olvashatatlanul csúnyán?
Azokra gondolok, akik már felnőttek, elvileg értelmes emberek, mégis pocsék az írásuk.
Hogy létezik, hogy nem tudják kontrollálni magukat, hogy szebben írjanak, ha nem kell sietni vele, és csak pár szóról, mondatról van szó?
Mások meg szenvedjenek az elolvasásával...
Az ilyenenk nemtörődöm, igénytelen emberek, akik kb. sz.rnak a környezetükre, vagy mi lehet az oka?
Megtanultam írni, tanuljanak meg olvasni.
Egyesek szerint olvashatatlan az írásom, szerintem pedig bár rendezetlen képet mutat, igenis olvasható, mert kiírom a betűket. Láttam olyan írást, amelyik szemre gyönyörű kerek gyöngybetűkkel készült, de szinte olvashatatlan volt.
Vagy épp rendezett, szigorú vonalak alkották, csak épp ívek nem voltak benne, ami azért egy csomó betűnél kéne, hogy egyáltalán felismerjem.
Emellett az írásom szinte mentes a helyesírási hibáktól, stílusa rendben van, tartalma pedig átgondolt, világos, érthető. E három ismérv lényegesen fontosabb, mint maga az íráskép.
Nagyon könnyen ítélsz, de ítéleted téves. Ahogy személyes beszélgetésnél sem a hanghordozásra, vagy a kiejtésre kell figyelni, hanem a tartalomra, úgy javaslom, hogy az írásnál is a tartalomra figyelj, ne a külalakra!
Egyik barátom nagyon szépen ír, viszont mégis olvashatatlan. Talán az az oka, hogy az álló betűket tanuljuk meg olvasni, így sokszor a dőlt betűk írás olvasása nehézséget okoz.
Én viszonylag szépen és olvashatóan írok, de persze különbség van aközött, ha van időm írni, és ha előadáson jegyzetelek. Az utóbbi nem minden esetben szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!