Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi értelme van lehajtani a WC...

Mi értelme van lehajtani a WC deszkát?

Figyelt kérdés
Hárman vagyunk férfiak a házban. Egyiknek ez a mániája, és nem értjük. Az a válasza hogy így kulturált. Azt nem tudja megmondani miért. Szerintem értelmetlen és zavaró, mert 10-ből 9-szer úgyis csak pisilünk, ahhoz meg hajtogathatjuk fel. Sokkal praktikusabb ha eleve le sem csukjuk. Azt meg nem értem miért kulturáltabb csukva. Tiszta, higiénikus, nem eszi a kosz a wc-t, szerintem nyitva is ugyanolyan szép. Ti lehajtjátok?

2022. dec. 8. 06:09
A kérdező szavazást indított:
Lehajtom (férfi vagyok)
Lehajtom (nő vagyok)
Nem hajtom le (férfi vagyok)
Nem hajtom le (nő vagyok)
29 szavazat
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Egyébként azért is zavar mert elvből nem szeretek érintkezni a WC-vel ha nem muszáj. Lehet tiszta, de akkor is egy wc. Lehet egy órája rajta fosott valaki egy szaftosat.
2022. dec. 8. 06:12
 2/18 anonim ***** válasza:
71%
Eleve minek a wc a házba? Ha nincs, akkor nem kell a hajtogatással szórakozni.
2022. dec. 8. 06:23
 3/18 A kérdező kommentje:
Persze, lehet úgy is élni. Szarjál az ágyadba ha neked úgy tetszik. Az én kérdésem nem a wc létjogosultságára irányul, hanem arra hogy minek kell állandóan lecsukni.
2022. dec. 8. 06:28
 4/18 anonim ***** válasza:
52%
Nő vagyok, szerintem sem kell lecsukni. Én inkább felhajtani szoktam idegen helyen, mindig wcpapírral fogom meg, nem ülök rá, és úgy hagyom.
2022. dec. 8. 09:05
 5/18 A kérdező kommentje:
Jól van, ezek szerint nem csak én fogdosom WC papírral :D
2022. dec. 8. 22:43
 6/18 anonim ***** válasza:
89%

Itt két dolog lehetséges:

- tisztaságvágy, vagy -mánia. A lehajtott wc tisztább képzetet ad.

- hatalomvágy. Ő mondja meg, hogy mit csinálj, te pedig igazodsz.

Illetve még egy dolog van:

a lehúzás ELŐTT lehajtott wc egészségesebb, mert nem szóródik ki belőle ANNYIRA minden a lehúzás alatt. Azért van ott egy jókora rés, szóval ez csak részben van így.

Csakhogy ezt az emberek 99%-a nem tudja, és aki lehajtja, az jóval a lehúzás után hajtja le.

2022. dec. 8. 22:55
 7/18 anonim ***** válasza:
80%
Nagyon sok háztartásban a wc a fürdővel együtt van és nem külön. Tehát a fürdő- wc- ben nem csak a dolgunkat végezzük hanem zuhanyzunk és fogat is mosunk. Higiénés szempontból jobb ha a wc deszka lent van mert ott nagyobb a baktérium tenyészet, még ha rendesen takarítjuk akkor is.
2022. dec. 9. 05:16
 8/18 anonim ***** válasza:
75%

"Egyébként azért is zavar mert elvből nem szeretek érintkezni a WC-vel ha nem muszáj. Lehet tiszta, de akkor is egy wc. Lehet egy órája rajta fosott valaki egy szaftosat."

Ebből azt vonom le, hogy a wc talán tiszta, de te nem mosol kezet a használata után.

Ez pedig undortóbb, mint a le- vagy felhajtott deszka.

2022. dec. 9. 06:28
 9/18 anonim ***** válasza:
4%
Tudod, kérdező, hogy egy sok szenvedés után elhúnyt, kivételesen jó embert mocskolsz?
2022. dec. 9. 07:06
 10/18 A kérdező kommentje:

Ha érdekelne már kérdeztem volna. Nem kell rosszindulatúan ismeretlenül beugatni másoknak és neked sem fognak. Ez egy ilyen játék.

4,6,7-nek köszönöm a normális választ. Ma is tanultam valami újat.

2022. dec. 9. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!