Már nem szokás a házassági fotót bekereteztetni nagy méretben és a hálószoba falára kitenni?
Mindkét nagyszülőm házassági fényképe nagy méretben (fekete fehérben) szépen bekeretezve lógott az ágyuk felett, sőt, még a mi nappalinkban is, csak kisebb méretben.
Szüleim házassági fotója is ugyanígy, csak színesben lógott a hálószobájukban míg el nem váltak.
Plusz tudom, hogy Koreában is szokás ez.
De nagyon ritkán látom más család hálószobáját (ami érthető) és elgondolkoztam, hogy ez szokás e még nálunk? Nekem tetszik és biztos, hogy bekereteztetem és kiteszem a falra, ha eljön a nagy napom.
Nektek mi a véleményetek erről? Rossz vagy jó szokás vagy fel se tűnt eddig, mert nálatok nem volt szokás?
Nem jó vagy rossz szokás, hanem régies szokás. Manapság már nem divat.
60-80 éve nem nagyon voltak a köznép számára megfizethető képek, amiket a falakra tettek volna. Plusz a családot ábrázoló fotóból se volt millió, mint manapság. Csináltattak egy nagyobb képet az esküvő délelőttjén, aztán meg 5-10 évente egy fél képeslap méretűt a családról, és ennyi. Ha ki akartak tenni valamit a falra, nagy választék nem volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!