Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Már nem szokás a házassági...

Már nem szokás a házassági fotót bekereteztetni nagy méretben és a hálószoba falára kitenni?

Figyelt kérdés

Mindkét nagyszülőm házassági fényképe nagy méretben (fekete fehérben) szépen bekeretezve lógott az ágyuk felett, sőt, még a mi nappalinkban is, csak kisebb méretben.

Szüleim házassági fotója is ugyanígy, csak színesben lógott a hálószobájukban míg el nem váltak.

Plusz tudom, hogy Koreában is szokás ez.

De nagyon ritkán látom más család hálószobáját (ami érthető) és elgondolkoztam, hogy ez szokás e még nálunk? Nekem tetszik és biztos, hogy bekereteztetem és kiteszem a falra, ha eljön a nagy napom.

Nektek mi a véleményetek erről? Rossz vagy jó szokás vagy fel se tűnt eddig, mert nálatok nem volt szokás?

2022. okt. 1. 11:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a házasság intézménye egyre inkább elértéktelenedik, egyre kevesebben tesznek ki ilyen képet magukról sajnos.
2022. dec. 31. 13:28
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem szokás. Nálunk festmények vannak a falon.
2023. júl. 6. 08:41
 13/16 anonim ***** válasza:
88%

Nem jó vagy rossz szokás, hanem régies szokás. Manapság már nem divat.

60-80 éve nem nagyon voltak a köznép számára megfizethető képek, amiket a falakra tettek volna. Plusz a családot ábrázoló fotóból se volt millió, mint manapság. Csináltattak egy nagyobb képet az esküvő délelőttjén, aztán meg 5-10 évente egy fél képeslap méretűt a családról, és ennyi. Ha ki akartak tenni valamit a falra, nagy választék nem volt...

2023. júl. 6. 09:39
 14/16 anonim ***** válasza:
77%
En nagyon regen egy masik orszagban elek, itt nincs "altalanos trend meg elvaras". mindenki ugy es azzal disziti alakasat, foleg a haloszobajat ami neki tetszik. a haloszoba amugy egy intim hely ahova nagyon ritkan megy be idegen szemely.A mi kepunk ki van teve pont az en szobamban mert kulon halonk van nekem tetszik es ha ranezek mindig kellemes emlekeim lesznek azon felul hogy eszlelem rogton az ido mulasast, hogy milyen szepek es fiatalok voltunk a kepen , sajnos ma mar ez nem mondhato el rolunk.
jan. 12. 08:57
 15/16 anonim ***** válasza:
77%
ez a szokas nemzetenkent valtozo.
jan. 12. 08:58
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem nemzetenként azért, mert sok egymás mellett élő népnél nemzedékek során át ugyanolyan szokások voltak pl. Európában. Csak úgy mondjuk a 60-as évektől kezdett megváltozni - akkor viszont szinte minden nemzet esetében Európán belül.
jan. 12. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!