Az emberek miért magázódnak, és köszönnek egymásnak az ember társadalmi rangja szerint?
A válasz erre a kérdésre egyértelműen az, hogy a tisztelet megadásda miatt, viszont azt nem értem, hogy minek kell a tisztelet megadását egy ilyen szintig elvinni.
Arra vagyok kiváncsi, hogy milyen hátrányokkal járna az, ha egyik napról a másikra elfelejtenénk ezeket a berögződéseket az életünkből. Véleményem szerint inkább lenne pozitív hatással a társadalomra, de nagyon kiváncsi vagyok a ti véleményetekre.
Ezt nem lehet erőszakkal kikényszeríteni, és elfeledtetni. Hosszú évszázados hagyomány.
EGyetértek az elsővel.
Igen, ezért írtam feltételes módban. :)
Távolságtartás szempontjából jó a magázódás, viszont Mo-on inkább az a jellemző, hogy frusztráltabb, nem túl okos emberek pörögnek rá ennyire erre a magázódásra: "úristen, idegen letegezett".
30as férfi vagyok, de jóval kevesebbnek nézek ki, és mostanában fogorvoshoz járok. 30as nők az asszisztensek, a doktornők is. utóbbival magázódom, de lehet,h csak azért, mert udvariasságból azzal indítottam. az egyikük sztem véletlenül tegezésre váltott kezelés közben.
az asszisztensek "jó napottal" köszönnek, aztán bent a rendelőben váltanak is tegeződésre.
boltokban általában tegeződöm 40 alatti eladókkal, de ott is volt, hogy szólt egy kasszás, hogy tegezzem, mert csak 43, máskor meg 25 éves kasszás csaj pofákat vág, ha sziával köszönök.
nevetséges bohóckodás az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!