Elfogadnátok a pénzt?
Szomszédunk egy nyolcvan feletti hölgy. Egy szem gyereke külföldön él, vele sosem találkoztam, nem túl jó a kapcsolatuk. Mi csak 3 éve költöztünk ide, és azt hittem, mivel ő itt is született, létezik a falun belüli “szociális” háló (barátok, ismerősök, rokonok). De kiderült, hogy nem. Akik segítettek neki, az egyik elköltözött, a másik meghalt az elmúlt 3 évben. Mikor rájöttünk hogy egyedül van, onnantól elég sokat segítünk neki. Én úgy nőttem fel egy panelban, hogy a szomszédok a kiterjesztett család…
Postai, banki ügyintézés, kórházi csomag (egy hónapig volt coviddal, túlélte), egészségügyi intézmények, földhivatal, bíróság, tévészerelés, lefolyó tisztítás esatobbi.
Megszokta, hogy aki korábban szállította, annak fizet ezért. A lefolyótisztításért is akart. Eddig semmit nem fogadtam el tőle. Ezt nem pénzügyi okokból csináljuk, hanem mert közvetlen szomszéd. Másra nem is terjesztettük ki.😃
A kérdésem, hogy szerintetek ez neki jó vagy inkább nem? Mármint hogy úgymond “adósunk”. Engem totál nem érdekel, de nem tudom, onnan nézve milyen érzés lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!