Német cserediák van nálunk és eléggé gyorsan fürdik le. Hogyan csinálja?
nálunk is volt és tényelg gyorsan lezuhanyzott. ugy csinálja h bevizezi magát elzárja mig leszappanozza magát majd megint csak addig nyitja meg mig leöbliti.
meg ám vendégségben amugy sem illik sokáig zuhanyozni
Nem otthon van, siet. Szégyelli is magát, meg amúgy is így szokta meg, hogy nem pazarol. Esetleg fél, hogy rányit valaki, vagy haragusztok, hogy fogy a víz.
Nyugtassátok meg, hogy nem kell sietnie, nem drága nálunk a víz.Nyugodtan élvezze!
Az ajtóba tegyetek kulcsot, vagy reteszt!
Imitálja!
Komolyra fordítva a szót:
A német ember mentalitása olyan, hogy cselekmény centrikus.
A német emberek többségénél nincs olyan, hogy "dolgozgat", "csinálgat valamit", - vagy dolgozik és akkor ezerrel, vagy nem.
Németországban a 08:00 órai munkakezdés az azt jelenti, hogy Nyolc óra, nulla-nulla perckor" kezébe veszi a munkaeszközt és MAXIMUM illemhelyre megy ki a munkavállaló, - oda is sietve. A munkaidő lejárta, - amennyiben 16:30 a szerződés szerint, - akkor "Tizenhat óra, harminc perc" előtt el nem ejti a szerszámot, eszközt emberünk. Utána azt csinál, amit akar, de addig nem. A németek allergiásak a késésre is, - hamar megköszönik a részvételét annak a munkavállalónak, aki magyar szellemben oldalog be időről-időre a munkahelyére.
Igaz az is - ezzel szemben, - hogy a kialkudott munkabér az annyi, amennyit kialkudtak, - és nem csonkítják meg különféle "jogcímeken".
Szemben ezzel lehet állítani a magyar "munkamorált":
Amíg nem kapok írásos figyelmeztetést, nem kezdeményeznek ellenem fegyelmi eljárást, következetesen akkor járok be, amikor kedvem szottyan, - és ha nem úgy alakulnak a dolgok, még "vérig is sértődök", - hogy mit képzel a főnököm(?)...
Akár kések, akár nem 40 perces "ráhangolódással" kezdődik a munkanapom, - takarítok az előttem dolgozók után, kaki-pisi-szado-mazo, elszívok egy fél doboz kávét, és minden részletre kiterjedően, csoportosan megvitatom az előző találkozásunk óta eltelt idő minden nano-percét...
Aztán 35 percig úgy teszek a külvilág felé, mintha csinálnék is valamit a "fizetésemért", - de ekkor már bizsereg mindenem, hogy szervezhessem az újabb csoportos, dohányzással, kávéval egybekötött "eszméletcserét"...
Ez így megy 11:000 óráig,- ekkor már az ebéden "pezsgés" veszi kezdetét, - szerveződnek az ebédlő - team-ok, mert a magyar ember annyira "társas lény", hogy csak honfitársa kezét fogva képes elindulni táplálkozni.
Lecseng az ebéd, - most, hogy 13:37 van, muszáj visszamenni a részleghez, mert gyanút fog a főnök, - igaz, mégse, mert ő már 11:30 -kor lelépett... Péntek van.
Sebaj! Visszaértünk, "Akkor ejtőzzünk egy kicsit"...
15:00 óra magasságában pedig "kipattan" a - napi rendszerességű - szikra", hogy ne is ejtőzzünk, "Menjünk, szívjunk el még egy (fél doboz) cigit, - és tiplizzünk, elvégre megérdemeljük!"
Nos!
Aki ilyen, - és magára ismert, az ne sértődjön meg, hanem viselje a kritikát!
Aki nem így viszonyul a munkához, azt meg arra kérem, hogy - értelemszerűen - ne vegye magára!
Száz szónak is egy a vége:
A német precizitásnak, feladatorientáltságnak, míg lesz magyarság, nem foguk még csak a nyomába sem érni!
Ennyi a magyarázat!
Előkészül.
Nekivetkőzik.
Bevizezi magát.
ELZÁRJA A VIZET! -Ezt Ő is elvárná a magyar vendégétől!
Leszappanozza magát.
KINYITJA A VIZET!
Leöblíti magát.
Elzárja a vizet.
Stb., stb., stb.
Felesleges mozdulatot senki ne várjon Tőle, - így nevelték.
Amúgy nem értem, én is így zuhanyzok.
Bevizezem magam, elázrom a vizet, szappan vagy tusfürdő, aztán lezuhanyzom magamról és kész. Jó nem 2 perc, max 5.
Nálam alap, hogy nem folyatom feleslegesen a vizet, nem a számla miatt, hanem zavar a pazarlás.
21/L
Én úgy tudom hogy külföldön( nem tudom hogy ebbe Németország beletartozik e de Anglia tuti)nem szokás minden nap fürödni, heti egy két fürdés nekik a normális.
Gondolom tudja hogy itt nálunk szokás minden nap és nem akar kilógni a sorból, ezért minden nap fürdik de lehet hogy nem alaposan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!