Illik (folyton) megkérdezni (régebb óta) jegyben járó pártól, hogy mikor lesz már az esküvő?
2 éve járunk jegyben és nem szerveztünk semmit eddig. Csak a papírokat szeretnénk aláírni, nem terveztünk semmilyen lagzit, partit stb, nem a mi világunk. Papírt aláírni meg ráérünk, gyereket nem akarunk, támogatás nem kell, tök jól elvagyunk stb.
Több okból sem házasodtunk még össze, de a főbb oka az betegség. Nem akarom részletezni, és amikor rákérdeznek, hogy mikor lesz már az esküvő, akkor felforr bennem a víz, mert rengeteg egészségügyi és mentális problémánk adódott az elmúlt időszakban, ami magánügy. Szóval ha ezeken túl leszünk, összeházasodunk.
Közben az ismerősök, családtagok meg viccesen-cinikusan kérdezgetik, hogy egyáltalán összeházasodunk-e valaha, sürgetnek, poénkodnak, mintha bármi közük lenne hozzá.
Ez tényleg ennyire normális, hogy ezt kérdezgetik és én vagyok túlérzékeny?
Hogyan állítsam le őket, ha nem szeretném az egészségügyi gondjainkat kibeszélni?
2 éve tétlenül vártok, a család számára ez fura lehet. A legtöbb esetben azért történik eljegyzés (veletek ellentétben), mert utána az esküvőt gyakorlatban is elkezdik szervezni. Poénkodni meg azért kezdenek valószínűleg, mert ennyi idő alatt elveszti a súlyát a téma. Én sem érteném, hogy jegyesek vagytok, de csak úgy vártok. Akkor minek hangzott ez a kérdés, ha nem léptek semmit? És még ki is kéritek magatoknak, ha a környezet rá mer kérdezni, hogy mi lesz ebből.
Annyi válasz bőven elég lenne, hogy két tanús lesz majd a hivatalban, csak egy aláírás lesz és kész.
És valószínűleg te vagy érzékeny a kérdésre, teljesen normális, hogy érdeklődnek.
Elolvastam és köszönöm, a reakciódból azt érzem, hogy nagyon ugrasz már mindenre. Én segítő szándékkal jeleztem, mi lehet mások fejében titeket kívülről látva.
A betegségekről tudnak azok, akik érdeklődnek nálad? Aki tud róla és minimális tapintat van benne, az nem zaklatna. Ha meg nem áruljátok el, csak vártok, akkor jogos a kétely a többiekben.
Kicsit ellent mondasz magadnak egyébként.
Egy papír aláírásán nem kell szinte semmit sem szervezni, sima utcai cuccban be lehet sétálni a tanúkkal. Ha csak nem olyan durva betegség, ami 0-24 ágyhoz köt, akkor ez megoldható lett volna bármikor, és mivel ezek szerint a rokonok nem tudnak a betegségről, így feltételezhetően nem ilyesmiről van szó.
Nekem ebből az jön át, hogy valami a kapcsolatotokban nem oké, ami miatt nem meritek aláírni.
Alapvetően szerintem a ti dolgotok, és a te pártodon állok, hogy ilyennel abszolút békén kéne hagyniuk titeket, de tény, hogy az eljegyzés alapvetően a házassági szándékot jelöli. Manapság van ilyen "trend", hogy kvázi ajándékba adják karácsonyra, szülinapra az eljegyzést, aminek semmi értelme, mégis csinálják. (Mi több, tudok sajnos több olyat, aki a romokban lévő kapcsolatára gondolta, hogy jó válasz az eljegyzés. Nem is értem.) Szerintem nem én vagyok az egyedüli, aki a történetedet olvasva hasonlóan megfontolt emberekre asszociál.
Én a helyedben azt válaszolnám hogy már volt. 😂😂
Aztán had gondolkozzanak a hülye bunkók, hogy vajon miért nem lettek meghívva.
"Csak a papírokat szeretnénk aláírni, nem terveztünk semmilyen lagzit, partit stb"
aztán meg
"ruhát is kell varratnunk, fotóst is szeretnénk és egy vacsorát a tanúknak és a szüleinknek"
Akkor mégiscsak kell az a lagzi. Attól, hogy szűkkörű... Nagy itt a mellébeszélés a részedről, kérdező.
Nem, nem illik ilyet kérdezni, pláne rendszeresen.
Normális rokon ilyet max. egyszer kérdez. Az még nem gáz, de ezt gyakran kérdezgetni, hihetetlen bunkóság és a rokont minősíti az ilyen viselkedés.
Esküvő után meg, na mikor jön a BABA???
Soha nem állnak le ezek, az idióta fontoskodásukkal, azt remélve, mintha ők irányítanának bármit is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!