Magyar munkahelyi etikett?
Figyelt kérdés
Szia.
Külföldi vagyok. Cégünkben magyar alkalmazottak dolgoznak, és az egyikük szerintem kicsit furcsa.
Még csak nem is köszön, és ha mondanivalója van, nem a nevemen szólít, hanem addig bámul, amíg meg nem látom, majd elkezd beszélni.
Gyakori ez Magyarországon? Vagy ez a srác furcsa?
2022. júl. 13. 10:04
1/8 anonim válasza:
Ha x mennyiségű emberből csak egy csinálja, akkor sanszos, hogy csak nála lehet a gond.
2/8 anonim válasza:
Sok ilyen agyhalott van, leginkább Európában divat ez, meg pár helyen amcsiban.
3/8 anonim válasza:
Nem gyakori, elég furcsa. Lehet, hogy szociális szorongása (soxial anxiety) van a srácnak? Talán ezért nem köszön, és nem mer megszólítani másokat.
4/8 anonim válasza:
Ahhoz képest, hogy külföldi vagy, elég választékosan és tökéletes helyesírással írsz magyarul. Melyik országból való vagy, ha megkérdezhetem, ahol ilyen szuper a nyelvtanítás? Mert jobb az írásképed és a nyelvtanod, mint a magyar anyanyelvűek nagy részének.
Vagy csak nem egy provokatív kamu kérdést tettél fel, ami csak arra jó, hogy lehessen fröcsögni alatta?
5/8 anonim válasza:
#4 Írta, hogy a cégénél magyar alkalmazottAK (azaz többen) dolgoznak. Nem lehet, hogy egy magyar alkalmazottja, vagy más magyar ismerőse fordította le amit írt? Épp ezért lett választékos, mert nem hevenyészve írt.
6/8 A kérdező kommentje:
Most jöttem Magyarországra Koreából, és szeretném tudni, hogy a hozzáállása a magyar kultúra, vagy durva a magyar kultúra tisztelete.
2022. júl. 14. 11:15
7/8 anonim válasza:
Amit leírtál pont Angliában tapasztaltam. Amúgy csak a srác bolond.
8/8 anonim válasza:
Csatlakozom, ez a srác BIZTOSAN NEM a megszokott magyar illemszabályok szerint cselekszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!