Honnan ered a "Helló" köszönési forma? És ti szoktátok használni?
Tudtommal eredetileg a germán nyelvekben lévő köszönési forma, angolul "Hello", németül/hollandul/norvégul "Hallo", svédül "Hallå", stb. Igen, szoktam használni :) Sőt, szerintem ezt szoktam a legtöbbször.
17/F
Használom, mert nagyon praktikus koszonésformának tartom! :)
19/L
koszonom az eddigieket...
meg szuksegem lenne valaszokra,ha lehet irjatok minel tobben :)
Néha előfordul,de legtöbbször a megszokott Szia!-t használom.
17/F
Ellentmondással kell, hogy szembesüljek jómagam is:
A "Helló!"-t, mind "idegen kifejezést" azért nem szeretem használni, - és nem is használom, - mert "idegen eredetű".
Az érdekesség az, hogy menetrend szerint használom ezzel szemben a "Szervusz!" -t...
-Ciki, de ez meg az Ókori Rómából ered.
A "Helló!" -t viszont túl "lezsernek" is tartom az előzőekkel szemben.
Akár hiszitek akár nem, ez félig-meddig magyar eredetű köszönési forma.
Puskás Tivadar életrajzából:
"Visszautazott New Yorkba ahol meggyőzte Thomas Alva Edisont, hogy egy központ segítségével tetszőleges számú ember, egyidejűleg használhatja a telefont. Edison munkatársa, majd 1877 és 1886 között Edison európai képviselője volt. Itt lett munkatársa Fodor István. Puskás Tivadar elvei szerint valósultak meg az első telefonközpontok"
Amikor tesztelték a rendszert akkor azt mondogatta a vonalban hogy: Hallod?Hallod? - ebből a külföldieknek a Halló maradt meg ebből lett később a Helló. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!