Mikor, hol és mennyi borravalót szoktál adni?
pizzafutár, pincér:
tartom a szokásos 10-15%-ot, kivéve ha nem tetszik a kiszolgálás.*
Pultosnak (ahol nem jönnek asztalhoz): Kerekítem százasra.
Újságárus, zöldséges, stb, ha 5-10 Ft járna vissza és nem kifejezetten ellenszenves, akkor ott hagyom.
* ezek kzül a futároktól sajnálom legjobban, mert álandóan hangoztatjk (amúgy jogosan), hogy borravaló nélkül nem tudnak megélni, DE könyörgöm, ha ennyire ebből áll a fizetésük, akkor legalább köszönni tanuljanak meg, meg ilyenek.
én majdnem mindenhol hagyok,hol kevesebbet,hol többet.
Én se szeretem mikor látszik az elvárt borravaló!!majd én adok ha akarok.
Nálam ez kedvfüggő. Általában 15-20%-ot, ha étteremben, vendéglőben vagyok, pultosoknak is kb. ennyit.
Ha futár, akkor 10%
Múltkor viszont be voltam csiccsentve és nagy jókedvemben adtam egy ezrest a futárnak. De ez jó ha 3 évente előfordul.:/
Én is mindenhol hagyok, általában 5-15%, attól függ, mennyi a full összeg. Szerintem aki azt írja, hogy rendszerint nem jattol, az életbe nem dolgozott kereskedelembe, és nem tudja, az adott pultos/újságos/fodrász, akárki, mennyivel többet csinál és dolgozik a munkaköre felett.
Egy újságos dolga se annyi ám, hogy beül a székbe és kiszolgál, ezer más dolog van, amivel működővé teszi az üzletet (remittenda, korai kelés, ki/be pakolás stb), vagy épp a fodrász, hogy az eszközei naprakészek legyenek, vagy a futár, hogy ismerje a rövid, gyors utakat, jól közlekedjen, ésatöbbi, a vevőkkel történő kontakt csak az egész cca 30%-a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!